31.12.2016
Kategorie: Společnost

Poctivého poznáš podle toho, že má hov …

Sdílejte článek:

RED HOOK

Tak je na světě paragraf, podle kterého by se mohly zabavovat majetky zločinců, když by byly větší, než by si z příjmů mohli pořídit. Základní myšlenka je prý ta, že zločin by se neměl vyplácet. Chápu to tak, že dosud, tedy sedmadvacet let od svržení totality platilo, že zločin se vyplácí. Což mi přijde jako logická úvaha, která vysvětluje ne mnohé, ale všechno.

[ad#clanek-respo]

Jeden můj známý se mi nedávno svěřil, že poctivého poznáš podle toho, že má hovno. Což si myslím, že sedí též.
Akorát bych to trochu rozvedl, protože poctivý nejen že má hovno, ale navíc žije v permanentním stresu, jestli nedělá něco, co mu vyhláška, nařízení či směrnice nezakazuje.

Dnešní doba je fajn.

Občas k vám zajde arogantní úředníček a prohrabe vám v kamnech popel, jestli náhodou netopíte něčím, co není na seznamu, který si onen snaživec napsal cestou.

Občas vás pokárají, že málo navštěvujete udavačské weby.

Občas vám seberou cigáro a pohrozej prstem a pustěj vám reklamu na hanáckou vodku, kde se jakási zlitá modelína potácí s výrazem baseta před smrtí a snaží se vám namluvit, že tohle je na rozdíl od cigaret fakt o životě a zdraví a spokojenosti.

Občas vám přijde složenka na elektřinu a vy s kyselým xichtem zaplatíte větrníky a sluneční uhlobarony, protože jinak by kdesi v prdeli vyhynul rorejs.

Občas si koupíte kuře složené z posypové soli a vody v poměru půl na půl a divíte se, že vám to prožralo nejen pekáč, ale i troubu.

Občas chcete trochu soukromí a ono to nejde, protože vás každej debil díky mobilu najde s přesností na decimetr, takže serete a vaši spoluobčané vám u toho drží palec.

Občas chcete normálně fungovat a ono to prostě nějak nejde. Vylezete ven a jste pod kontrolou. Zalezete domů a jste pod kontrolou taky.

Jediné co můžete je shromáždit se, zahalekat, zanadávat a rozejít se. S tím, že jste natočeni v 5K a následně vymodelováni na 3D tiskárně i s rozpačitým výrazem v xichtě. Ten rozpačitý výraz je tam protro, že si už nejste jisti, jestli se tohle ještě smí.

Mno.

Ale abych nebyl jen uplakaný a defenzivní.

Ono to zas tak hrozné není. Stačí na to srát. A všech těch omezujících píčovin si nevšímat. Ono už je toho tolik, že ti blbečci se v tom utopěj. Tohle už nejde zkontrolovat. Je toho tolik, že by na každého z nás museli být dva, co sledujou, zapisujou, dokumentujou a trestaj.

Takže ono je vlastně dobře, že těch zákazů a nařízení, které nám mají dopřát šťastný a rozesmátý život, je tolik, protože díky tomu množství už je vyloučený, aby v reálu platily.

Si to posrali sami, ti naši věrozvěsti.

Což je dobře a já jsem spokojenej a tenhle rok díky tomuto hodnotím víc než kladně.

Tak.

Tačvúd s Gekonem se mě ráno ptali, jestli je taky někdo sleduje. Jsem jim řekl, že jo. Že Agrofert na to má zvláštní divizi. Se od té doby točej před zrcadlem. Jak kdyby na tom Andrejovi záleželo.

Dnes bude mrazivě, vlezle a hnusně. Ale mi to neva, protože večer jdu na pivo.

To je zatím vše.

[ad#clanek-respo]

ZDROJ: Zelený Škraloup

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (23 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...