27.10.2016
Kategorie: Ekonomika

Stát zavírá. Zatím jen krámy

Sdílejte článek:

VÍTĚZSLAV DOBEŠ

Všechno je v životě jednou poprvé: poluce, kocovina, setkání s kreténem – a 28. října 2016 si, moji milí, zažijeme premiéru ohledně zákazu prodeje ve státní svátek. Rozhodně bych však netvrdil, že jde o výdobytek, po němž by většinově volali typičtí voliči současných vládních stran, jež dělají barterové obchody se svými fantasmagoriemi o fungování lidstva, aby pak jejich kápové na sebe v médiích kydali tolik hnoje, až se z toho i vrchnímu zemědělci Marianu Jurečkovi musejí protáčet panenky.

[ad#clanek-respo]

Dokonce bych si troufl konstatovat, že pro mnoho týpků, pro něž je den prožitý převážně v nákupním centru vrcholem kulturního a společenského požitkářství, bude 28. říjen černou můrou. Jen si to vy všichni z pražských kaváren (počkejte, jak EET těm vašim brlohům zatne tipec!) představte: idiot ráno vstane a těší se na den volna. Vzápětí mu ale zkazí náladu, že nevychází jeho oblíbená bulvární tiskovina, která mu díky minimu textu a velkým fotkám umožňuje namlouvat si, že má o všem přehled a tajemství lidského bytí v malíku. Pak mu navíc stará oznámí, že jejich milované obchodní centrum má tentokrát zavřeno, jelikož je státní svátek. V tu chvíli ovšem končí svět. Naštěstí hospoda s desítkou za lidovku otvírá už v deset, takže idiot se rozhodne, že státní svátek stráví tam.

V hospodě se s ostatními podobnými idioty podiví, jak je možné, že tátové a mámy z ČSSD, ANO a KDU-ČSL (ale u černoprdelníků nás to chlapi, kurva, přece nepřekvapí) zvěrstvo v podobě uzavřených krámů zavedli. Místní písmák, který se prochlastal z úřadu až dolů do kolbenky, poté připomene, že tohle svinstvo schválil i milovaný praotec lidstva Miloš Zeman. Náš idiot po tomto sdělení propadne opravdové trudomyslnosti a začne do sebe lít desítku ve zrychleném tempu.

Naštěstí všechno na světě je relativní, zvláště po dvaceti půllitrech a deseti kořalkách. Idiot se k večeru dobelhá domů k televizi, kde si pošušňá na předání státních vyznamenání muzikálovým zpěvákům, lidem od kolotočů apod., načež přece jen příjemně dojat usne.

Ráno se sice probudí s mírným bolehlavem, ale svět už je zase v pořádku. Všude je otevřeno, navíc je sobota s výhledem na den strávený v obchodním centru, takže s přimhouřením obou očí lze včerejšek považovat za pouhou taktickou epizodu v ušlechtilém boji za světlé zítřky proti všem, co kradnú a další svinské verbeži, které ještě nechcípla koza.

Tak co, Jaruš, dáš si tady ty skvělé párky plné masa ve slevě za 11,90? Můžem si to sníst na lavičce u fontánky…

[ad#clanek-respo]

ZDROJ: Vítězslav Dobeš

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...