4.7.2016
Kategorie: Společnost

Jak povede Pavel Blažek komisi parlamentu pro vyšetření policie?

Sdílejte článek:

TOMÁŠ HAAS 04|07|2016

Obávám se, že podobně, jako vedl “novou” politiku ODS, která vedla stranu od porážky k porážce a která jí zbavila tisíců dalších členů a voličů.

Když se stal na 21. Kongresu ODS v roce 2010 místopřecsedou ODS který se podle svého prohlášení hlásil k odpovědností za komunikaci s členskou základnou, uvedl se hned po Kongresu v rozhovoru s mfDnes:

[ad#clanek-respo]

  • MF DNES: Když říkáte komunikace s členskou základnou, tak zřejmě právě na vás padne hlavní díl práce na očistě strany, kterou ODS od kongresu avizuje.

“To jsou mediální zkratky, které jsme si vymysleli sami, a to je to nejhorší. Odmítám stranické čistky a slovo čištění se už vůbec do politiky nehodí.”

  • Nicméně máte už nějakou strategii, co byste chtěl v ODS změnit?

“Slovo změna je opět marketingový výraz. ODS musí zareagovat na vývoj a musí se vnitřně vyvíjet. To, co se nejvíce kritizuje, je důsledkem vnitřních poměrů v ODS v minulosti a je zjevné, že po kongresu určité praktiky odumírají, neboť nebudou mít z čeho žít.”

Vnitřní poměry v ODS byly takové, že již tehdy ztratila kolem milionu voličů. Které dones prohlašuje ODS za “krysy opouštějící loď” a zhrzené kariéristy.

Jedna z “tváří ODS”, které se dostalo cti se těmi tvářemi stát (asi právě pro ten rázný názor o škůdcích ODS) o nich říká: “ODS jsem od roku 2007, ale aktivně jsem ji podporoval od jejího počátku a ani dnes necítím potřebu z ODS vystupovat jako mnoho kariéristů v poslední době”.

Těch kariéristů už je téměř jeden a půl milionu. Těch věrných a charakterově čistých, kteří s žádnou novou karérou nepočítají je v ODS stále méně. Brzy jich bude tak málo,že zůstanou jen ti, kteří už povětšinou o žádnou politickou kariéru nestojí, protože v politických funkcích a postech již po léta sedí a brání je před těmi kariéristy. Nějaký boj o kariéry je to poslední co potřebují, mohli by o svá zasloužená křesla přijít.

A zdá se, že vyšetření toho, co se skrývá za reorganizací policie, je v politických kruzích stejně vítané, jako bylo zjištění toho, co vedlo k dnes téměř ukončené likvidaci ODS jako politicky významné strany.

A tak byl do čela vyšetřovací komise povolán odborník se zkušenostmi, který podobný úkol zvládl ke spokojenosti zadavatelů již jednou předtím.

Konec konců, nevolají občané po odbornících?

[ad#clanek-respo]

ZDROJ: Tomáš Haas

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,20 out of 5)
Loading...