16.6.2016
Kategorie: Společnost

Krev pro Brusel?

Sdílejte článek:

LUKÁŠ JADRNÝ 16|06|2016

Kam až jsou ochotní zajít příznivci či odpůrci odchodu Spojeného království z EU se můžeme jen domnívat. Skryté úmysly, kamufláže, strategické kriminální činy? Pravda nám zůstane utajená.

[ad#clanek-respo]

Čerstvé šokující zprávy hlásí, že britská poslankyně za levicovou Labouristickou stranu Jo Coxová se stala obětí útoku pravicového radikála, který ji měl několikrát postřelit a pobodat. Soudě dle titulků informačních serverů je však naprosto nejzásadnější skutečnost, že poslankyně je odpůrkyní odchodu Spojeného království z Evropské unie a že tento její pro-unijní postoj byl zřejmě klíčový pro její osud.

Můžete mě označit za konspiračního teoretika, ale nemůžu si pomoci a jsem nucen přemýšlet, jak je možné, že něco takového ochromí britskou veřejnost a média týden před zásadním historickým referendem, shodou okolností ve dnech, kdy všechny průzkumy a ankety dávají výrazný náskok tzv. Brexitu, tedy očekávají, že občané Spojeného království si zvolí odchod z Evropské unie.

Vybavuje se mi slovenský film z roku 2013 „Kandidát“, ve kterém volební tým hledá způsoby, jak za každou cenu protlačit svého nevýrazného kandidáta do prezidentské funkce. Na otázku, jakého prezidenta by lidé chtěli, si nakonec odpoví: „Někoho, jako byl Kennedy.“ To je přivede k myšlence naaranžovat před samotným kandidátem utajený atentát v přímém přenosu a díky tomu z něj posléze udělat mučedníka a skrze lidský soucit zmanipulovat mínění veřejnosti v jeho prospěch. Z původně naaranžovaného atentátu se stává atentát realistický, kandidát umírá a původní předpoklady se alespoň zčásti naplňují – část volebního týmu se rozhodne skutečně ze svého zesnulého kandidáta udělat mučedníka a založit politickou stranu jeho „následovníků“. Podíváme li se do historie, zjistíme, že každý demokratický politik, který se stal obětí úspěšného či neúspěšného atentátu, se posmrtně dočkal někdy až nezasloužené glorifikace a jeho osobnost byla zneužita mnohými dalšími v různých kampaních a bojích o moc (Caesar, Lincoln, Rašín, Kennedy, Reagan, Palme…)

Pokud Britové odhlasují odchod z EU, nebude již cesty zpět. Nestane se to, že si Brusel nadiktuje opakování referenda do té doby, dokud výsledek nebude v jeho prospěch tak, jak tomu bylo při schvalování Lisabonské smlouvy. Bude to rychlé, bude to jasné a bude to pravděpodobně začátek konce Evropské unie, jak ji dnes známe.

Jakékoliv násilí, natož spáchané na ženě, je odsouzeníhodné, zvrhlé a má být po zásluze potrestáno. Doufám samozřejmě, že tomu tak bude i v tomto případě. Pravdu o možná skrytých úmyslech útočníka se zřejmě nedozvíme – nejsme v systému, kde by byla média nezávislá na politické korektnosti a „správném“ informování.

Nepřipadá mi zrovna pravděpodobné, aby nějaký blázen svým zvrhlým činem poškodil kampaň za odchod z EU, jehož byl dle médií příznivcem. Možná to byl vychytralý, možná někým dobře připravený čin, jehož důsledkem mělo být strategické prezentování příznivců odchodu coby hloupých, bezcitných a násilnických buranů – znovu zdůrazňuji, že pouhý týden před referendem a v době, kdy průzkumy favorizují odchod z EU. A že tato událost výrazně zasáhne do kampaně a rozhodování Britů na poslední chvíli, o tom snad nemůže být pochyb. Stejně jako o tom, který tábor bude z tragického osudu Jo Coxové nemravně těžit.

[ad#clanek-respo]

lukas-jadrny19139542_0
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...