12.9.2015
Kategorie: Společnost

Bratra Andreje Babiše obvinili na Slovensku z podvodu za více jak 5 miliónů korun

Sdílejte článek:

RED 12|09|2015

Bratislavský soud začal ve středu proces s Alexandrem Babišem – bratrem českého vicepremiéra Andreje Babiše. Podnikatel spolu svým společníkem z firmy CTHS čelí obžalobě z podvodu. 

Prokuratura podnikatele podezírá, že energetické společnosti ČEZ Slovensko, dceřiné společnost koncernu ČEZ, způsobili škodu ve výši 195 250 eur. V případě prokázání viny jim hrozí až 15letý trest za mřížemi.

[ad#hornisiroka]

Případ souvisí s dodávkami energií sklářskému podniku Slovglass Poltár, nad kterým převzala kontrolu firma CTHS a kterému údajně hrozilo odpojení od dodávek plynu. Babiš podle obžaloby po dohodě se svým společníkem podepsal před čtyřmi lety s ČEZ Slovensko smlouvu o postoupení pohledávky na zmiňovanou sumu.

MEV354bb9_LN_Ilu_CEZ_01

Pohledávka ale nebyla vyplacena a obžalovaní ji prodali další společnosti, čímž podle prokurátora dodavatele energií poškodili. Soud po přednesení obžaloby a výpovědi obžalovaných proces odročil. Pokračovat by měl v listopadu.

[ad#velkadolni]

K případu snad jen poznámka. Polostátní moloch je dojnou krávou pro mnoho politických kšeftařů. Jak na Slovensku, tak v Čechách. Krást se však musí umět sofistikovaně. Proč si Alexandr prostě jen neudělal poradenskou smlouvu třeba na milión měsíčně. Kdyby zavolal bratrovi, jistě by mu poradil i šikovnou paní, která by mu to zařídila …

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...