4.4.2022
Kategorie: Multikulturní soužití

Politici, kteří běžně ignorují Velikonoce, nadšeně přejí muslimům k začátku Ramadánu

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Letošní duben je ve znamení Ramadánu, což je svátek pohyblivý, takže každý rok vyjde trochu jinak (podobně jako Velikonoce).

Zatímco evropští politici prokazují zejména v posledních letech snahy o „zrušení“ Vánoc či Velikonoc – jak nedávno dokonce navrhovali v EU – na muslimy a jejich svátky nikdy nezapomínají. A asi nikoho neudiví, že v tomto podlézání kralují němečtí politici, kteří se zaváděním zákonů jako podle práva šaría víceméně sami prezentují coby „vrchní islamizátoři.“

Vánoce i Velikonoce se stále častěji v rámci Evropy v politických kruzích ignorují údajně proto, že jejich připomínání uráží muslimy. Stejně tak je uráží vánoční výzdoba, stromky v ulicích apod., proto se již od těchto muslimy dráždících symbolů vánočních svátků v mnoha zemích ustupuje. Vánoční trhy se někde přejmenovaly na trhy „zimní,“ někde byly v posledních letech pod záminkou covidových restrikcí zcela zrušeny.

Snaha neurazit muslimy bylo také to co údajně vedlo některé úředníky EU k návrhu zrušit Vánoce, tedy alespoň v rámci EU, pokud si doma budou lidé slavit svátky v soukromí, to by se zatím neřešilo. Návrh na zrušení Vánoc byl přijat většinou Evropanů s velkým pobouřením, takže prozatím byl upozaděn, nicméně je jen otázkou času, než bude znovu „na programu dne.“

S Ramadánem je to ovšem zcela naopak. Ten je každoročně připomínán s větší a větší pompou. A zatímco v období covidových restrikcí v minulých letech zakázali oslavy Velikonoc, oslavy Ramadánu zakázány nebyly, v Německu dokonce dostali muslimové povolení vycházet v noci v období, kdy byl vyhlášen zákaz nočního vycházení. To údajně proto, aby se mohli o Ramadánu scházet tak, jak velí tradice. Jenže v té době bylo jinak zakázáno se scházet ve větším počtu. I zde se však mohamedáni dočkali úlitby.

Je to dobře známý vzorec, který je pozorován po celá léta a každým rokem také nabývá na intenzitě: západní politici blahopřejí „spoluobčanům“ (a brzy vládcům?) z islámského světa k jejich svátkům stále častěji a viditelněji. Na všech myslitelných kanálech sociálních médií, stejně jako osobně, se politici snaží překonat sami sebe v poklonkování před islámem. To je také případ Německa a Rakouska.

Na rozdíl od mnoha křesťanských svátků a slavností, jako jsou Velikonoce, Letnice nebo Vánoce, vrcholný politik nikdy nezapomene na Ramadán nebo festival cukru – Id al Adha. To zahrnuje i německou levicově extremistickou ministryni vnitra SPD Nancy Faeserovou. Ve speciálně navržené grafice na Twitteru přeje „všem muslimům požehnaný čas modlitby“ a to, aby mohli „čerpat důvěru a sílu ze své víry“. Samozřejmě, že „Ramadán Mubarak“, který je již dobře známý v německy mluvícím světě, by neměl chybět:

Netřeba dodávat, že Faeserová nikdy nekomentovala Velikonoce ani Vánoce prostřednictvím Twitteru.

Kromě četných dalších prohlášení „Ramadán Mubarak“ ze strany různých vládních představitelů, přichází německé ministerstvo zahraničí pod vedením Annaleny Baerbock s vlastní videozprávou:

Baerbocková: „Na začátku #Ramadan přejeme všem muslimům zde v Německu a na celém světě krásný a klidný půst.“

a spolkový kancléř SPD Olaf Scholz:

Scholz výše: „Drazí muslimové, do měsíce půstu vám přeji kontemplativní čas a hodně radosti v kruhu vašich rodin. #Ramadan Mubarak!“

Rakouský spolkový prezident zelených Alexander Van der Bellen opět vyčnívá. Stejně jako v minulých letech přeje i letos muslimům požehnaný půst a zapomíná na křesťanský půst. Hlava státu napsala na Twitteru:

„Na začátku postního měsíce přeji všem muslimům pokojný ramadán vyznačující se pospolitostí.“

A přidal obrázek, který vidíte v titulku…

Německo i Rakousko jsou natolik islamizované země, že politici jsou si – na rozdíl od původních obyvatel – velmi dobře vědomi, že zatímco původních obyvatel ubývá, počty muslimů rychle rostou. Ví tak velmi dobře, komu mají podlézat, pokud chtějí být příště znovu zvoleni. Ostatně, mnohé voliče si tito politici sami dovezli či dováží…

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (17 votes, average: 4,76 out of 5)
Loading...
12 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)