2.4.2022
Kategorie: Multikulturní soužití

Vedení Disney na interní schůzce nastínilo „gay agendu“ a prosazovalo více postav s odlišnou sexuální orientací

Sdílejte článek:

Vedoucí pracovníci a producenti společnosti Walt Disney na nedávné interní schůzce diskutovali ohledně obnovení snahy o to, aby hlavní postavy ve filmech a pořadech byly homosexuální nebo transsexuální. Jedna z vedoucích pracovnic oznámila, že pracuje na tom, aby v několika pořadech byla zavedena „zcela otevřená gay (homosexuální) agenda“.

Karey Burkeová, prezidentka divize Disney General Entertainment Content, na schůzce uvedla, že je matkou dvou „queer dětí“, včetně jednoho, které se identifikuje jako jiné pohlaví, než s jakým se narodilo.

Burkeová uvedla, že společnost Disney je již několik let domovem „neuvěřitelných, průkopnických LGBTQIA pohádek“, nicméně během nedávného otevřeného fóra společnosti si jiný vedoucí pracovník posteskl, že se u nich objevila zatím jen „hrstka queer hlavních postav“.

LGBTQIA je zkratka pro lesby, gaye, bisexuály, transgenderqueer, intersexuály a asexuály.

Queer teorie je popisována jako teorie zaměřující se na to, aby identita lidí nebyla nikdy stabilní.

„Queer teorie není podporou LGBT a je to něco, do čeho musíte být vpraveni. Je to marxistický přístup k sexu, pohlaví, sexualitě a zdraví, který přirovnává ‚normální‘ k buržoaznímu vlastnictví, které je třeba vymýtit,“ sdělil pro Epoch Times James Lindsay, zakladatel organizace New Discourses.

28. března podepsal floridský guvernér DeSantis zákon, který zakazuje diskutovat o „sexuální orientaci nebo genderové identitě“ v mateřských školách a na základních školách až po třetí třídu. U některých zaměstnanců společnosti Disney vyvolal odpor a dle Burkeové posloužil „jako budíček“.

„V našich pohádkách máme mnoho, mnoho, mnoho LGBTQIA postav, ale nemáme dostatek hlavních postav a dějů, ve kterých by homosexuální postavy prostě hrály svou roli a nemuselo by jít o pohádky o homosexuálech. To mi velmi otevřelo oči a mohu vám říct, že je to něco, co cítím, že kdyby se nebylo stalo, já jako vedoucí a moji kolegové bychom se na to nezaměřili,“ řekla kolegům a dalším zaměstnancům společnosti Disney. „Do budoucna se na to určitě zaměřím více a vím, že i my všichni, a doufám, že je to moment, kdy … si prostě navzájem nedovolíme, abychom šli zpět.“

Video a několik dalších záběrů ze schůzky získal a na internetu zveřejnil Christopher Rufo, filmař a vedoucí pracovník Manhattan Institute.

„Mluvil jsem s řadou zaměstnanců společnosti Disney, kteří říkají, že se společnost naprosto vymkla kontrole. Od kritické rasové teorie až po genderovou ideologii, vedení prosazuje extrémní levicový aktivismus ve všech aspektech společnosti, od vymazání slov ,chlapci‘ a ,dívky‘ ze svých zábavních parků až po sledování ,kanonických trans postav‘ ve svých dětských programech,“ uvedl Rufo pro The Epoch Times prostřednictvím e-mailu.

Společnost Disney, která neodpověděla na žádost o komentář, se 11. března vyslovila proti návrhu zákona o rodičovských právech ve vzdělávání.

Generální ředitel společnosti Disney Bob Chapek tehdy všem zaměstnancům sdělil, že od nich slyšel o jejich „bolesti, frustraci a smutku“ z [nedostatečné] reakce společnosti Disney na návrh zákona, a dodal, že legislativa představuje „výzvu základním lidským právům“.

„Potřebovali jste, abych byl silnějším spojencem v boji za rovná práva, a já vás zklamal. Je mi to líto,“ napsal Chapek. Uvedl, že Disney okamžitě zvýší podporu skupinám obhájců práv, které se staví proti podobným zákonům v jiných státech, a že bude „otevřeným zastáncem ochrany, zviditelnění a příležitostí“, které si komunita LGBTQ+ zaslouží.

V prohlášení po DeSantisově podpisu zákona společnost Disney uvedla, že jejím cílem je, aby byl zákon soudně zrušen nebo prohlášen za neplatný.

Před podpisem zákona DeSantis odsoudil to, co označil za školní materiály pro malé děti obsahující obsah o „sexualitě a uvědomělé genderové ideologii“, což je podle něj pro malé děti nevhodné a něco, co rodiče nechtějí, aby se učilo.

Na Floridě úředníci zjistili, že nejméně šest školních obvodů má zavedené znepokojující regule, včetně obvodu, který umožňoval žákům přechod na jiné pohlaví, aniž by k tomu získal souhlas rodičů žáka.

V úterý DeSantis uvedl, že prohlášení Disney „překročilo hranici“, a dodal: „Tento stát se řídí zájmy obyvatel státu Florida. Není založen na požadavcích vedení kalifornské společnosti. Ti tento stát neřídí. Oni tento stát neřídí.“

Christina Pushawová, tisková tajemnice DeSantise, sdělila v e-mailu deníku The Epoch Times, že Disney si vybudoval značku společnosti přátelské k rodině, a označila za „obrovskou chybu zahodit ji ve prospěch prosazování sexuální a genderové ideologie ve třídách K-3“.

Další videa, která Rufo zveřejnil, ukazovala manažerku společnosti Disney pro diverzitu a inkluzi Vivian Wareovou, která popisovala, jak společnost změnila všechny pozdravy ve svých zábavních parcích a přešla z „dámy a pánové, chlapci a děvčata“ na „ahoj, všichni“ nebo „ahoj, přátelé“.

„Chceme vytvořit ten kouzelný okamžik s našimi členy štábu, s našimi herci, a nechceme předpokládat, že když se někdo může, v naší interpretaci, prezentovat jako žena, že nemusí chtít být oslovován princezno,“ řekla Wareová.

Koordinátor produkce společnosti Disney Allen March mezitím hovořil o tom, že s týmem, který vytváří Měsíční dívku (Moon Girl), pracuje již dva roky.

Tým je „opravdu otevřený zkoumání queer příběhů“, ale stále více si uvědomuje, že hlavní postavy by měly být transgenderové, asexuální nebo bisexuální, aby se tyto aspekty lépe prozkoumaly, řekl March.

V dalším záznamu vystoupila Latoya Raveneau, výkonná producentka pracující na seriálech Hrdá rodina (Proud Family) a Eureka!, která uvedla, že před nástupem do společnosti Disney slyšela, že společnost odrazuje od zobrazování homosexuálních a transsexuálních postav, ale po přijetí do zaměstnání zjistila, že tomu tak není.

Vedení společnosti Disney a tvůrci pořadů „byli k mé otevřené gay agendě velmi vstřícní“, řekla.

„Měla jsem pocit, že to tak možná bylo v minulosti, ale asi se něco muselo stát – obracejí to, jdou tvrdě za svým,“ řekla Raveneauová a dodala, že „prostě, kde jsem mohla, přidávala queer“ a „nikdo mi v tom nebránil, nikdo se mě nesnažil zastavit“.

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 4,71 out of 5)
Loading...
9 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)