6.1.2022
Kategorie: Ze světa

Skandál Djokovic

Sdílejte článek:

COM/SPU

Srbský prezident Aleksandar Vučić slíbil, že se jeho vláda zastane právními způsoby tenisty Novaka Djokoviče, který má problémy s účastí v Australian Open.

Britské noviny The Times ve středu napsaly, že Djokovič nedokázal absolvovat pasovou kontrolu po příletu do Austrálie kvůli chybě při podání dokumentů na vízum. Člen Djokovičova týmu, který měl na starosti vybavení dokladů, udělal chybu při volbě víza, které se nedá dostat se zdravotní výjimkou z očkování. Chyba byla zjištěna při překročení hranice Austrálie. Agentura France Presse píše, že rozhodnutí má v dané situaci přijmout federální vláda a nikoli úřady státu Victoria, kde se má konat Australian Open.
 .
„Právě jsem ukončil telefonní rozhovor s Novakem Djokovičem. Řekl jsem našemu Novakovi, že za ním stojí celé Srbsko, že všechny naše úřady podnikají opatření, aby ponižování nejlepšího světového tenisty skončilo co možná nejdříve. Srbsko hodlá bojovat za Novaka Djokoviče, za spravedlnost a spravedlivost v souladu se všemi články mezinárodního práva,“ napsal Vučić na Instagramu a dodal, že „Novak je síla,“ a také zveřejnil fotku sportovce.
 .
 .
Podle jeho slov zavedly četné státy pravidlo, podle kterého nesmí osoby, jež nejsou občany, vstoupit bez vakcinace nebo zdravotní výjimky.
 .
Podle nových informací, australská vláda souhlasila s odložením deportace srbského tenisty Novaka Djokoviče, jehož vízum bylo předtím anulované. Informoval o tom advokát sportovce.
 .
V médiích se poslední měsíc objevovaly různé zprávy o účasti Djokoviče na Australian Open. 34letý Srb nejednou odmítl odpověď na otázku o příčinách své zdravotní výjimky z očkování, kdežto pořadatelé turnaje žádají, aby všichni účastníci byli naočkováni proti koronaviru, anebo měli zdravotní výjimku. V úterý informoval Djokovič, že tuto výjimku získal.
 .
Australian Open startuje 17. ledna v Melbourne. Djokovič je devítinásobný a poslední vítěz turnaje.
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 4,80 out of 5)
Loading...