3.1.2022
Kategorie: Multikulturní soužití

Karlovarské obohacování Afgháncem a mlčení politiků

Sdílejte článek:

JAROSLAV ŠTEFEC

Tak to vypadá, že vlna toho pravého kulturního obohacování konečně dorazila i k nám. Silvestrovská „akce“ dvacetiletého Afghánce, který přicestoval do Karlových Varů za „povyražením“ z Německa, nás posunula o pořádný kus blíže k široce rozevřeným chapadlům toho pravého, českými politickými „elitami“ nadšeně vzývaného, Západu.

.
Dost možná bychom se o tom ani nedozvěděli, ale informace o původu pachatele trestných činů znásilnění a pokusu o vraždu se „od dobře informovaného zdroje“ dostala k novinářům z Jihočeského deníku, a ti ji okamžitě zveřejnili. Za což jim patří dík a pochvala za odvahu. Mainstreamovým médiím pak už nezbylo nic jiného, než ji s téměř dvoudenním zpožděním převzít a rovněž zveřejnit.

Zdánlivě jasný případ od začátku vykazuje několik abnormalit, které jasně ukazují na tendenci celý případ co nejrychleji takzvaně zamést pod koberec.

První je podivné chování policie. Její mluvčí se kroutil jako žížala, když měl odpovědět na dotazy novinářů. „Nemohl nic potvrdit“, protože údajně vyšetřování ještě probíhá. Osobně nevidím jediný důvod – jak znásilnění, tak pokus o vraždu jsou jednoznačně doložitelné, pachatele chytili, co na tom chtějí ještě vyšetřovat? Stejně z něj nedostanou jediné rozumné slovo, kromě toho, že přece neudělal nic špatného. Tak proč se vykrucovat a neříct jasně, co a kdy se stalo a kdo byl pachatel?! Politická korektnost je sice krásná věc, ale může být více smrtící, než celý koronavirus.

Druhou je způsob, jakým o případu informuje mainstream. Například článek, informující o případu na Novinky.cz, byl uveřejněn pod zavádějícím titulkem „Afghánec měl nad ránem znásilnit v Karlových Varech 18letou dívku, další ženu měl pobodat“. Tak především netuším, proč „měl“. Někdo mu to nařídil? Že by Alláh? Ne že by to na závažnosti případu něco měnilo, ale už teď to ledacos vypovídá o postoji médií a pravděpodobném dalším vývoji informování o případu. A to „pobodání“? Oběť měla štěstí, že s těžkými zraněními přežila! Tohle přece byl jasný pokus o chladnokrevnou a nemilosrdnou vraždu! Nedozvěděli jsme se také, zda byl pachatel sám. Což je vzhledem k prošpikovanosti Karlsbadu kamerami už také určitě známo. Ze „silvestrovských případů“ teroru vůči ženám v Německu, odkud k nám dorazil, totiž víme, že tito „mladí vlci“ loví zpravidla ve smečkách.

Třetí a nejzávažnější skutečností je mlčení politiků. Kromě očekávatelného vyjádření předsedy opoziční SPD, Tomia Okamury, jsem se zatím nikde k tomuto případu z „oficiálních politických míst“ nic nedozvěděl. Kdyby se alespoň vyjádřil ministra vnitra! Zatím je ale ticho po pěšině. Vzhledem k zemi, odkud pachatel přicestoval, a také k jeho původu se zřejmě čeká na noty z Berlína a Bruselu.
Abych to shrnul. Problém tohoto případu nespočívá v samotných trestných činech, které jsou samy o sobě zavrženíhodné a pachatel by měl dostat trest v nejvyšší možné sazbě. Problém je v tom, že celá „akce“ vykazuje charakter reálného „průzkumu bojem“, testu, zda a jak zareaguje česká policie, jak zareagují politici a především, jaká bude reakce české veřejnosti. Pokud se podaří případ bagatelizovat a uklidit z veřejného prostoru, jako tomu bylo v případě znásilnění šestnáctileté dívky migrantem z Afriky na Českolipsku v červnu 2019, počet podobných „obohacovacích akcí“ prudce naroste. Zároveň bude nejspíš podle německého vzoru stále více utahován informační kohoutek médií a politická scéna se, až na výjimky, nastylizuje do pózy blazeovaného přehlížení.

Tomuto vývoji je třeba se tvrdě postavit. Očekávám jasné vyjádření k případu ze strany ministerstev vnitra, zahraničí a obrany (jedná se totiž o mezinárodní zločin, vykazující některé prvky teroristického činu, o to závažnější, že je zde jasný kontext prohrané války v Afghánistánu). Na závěr už jenom dodávám, že špičkoví bezpečnostní specialisté z evropských zemí a Izraele, spolupracující s letos založeným Centrem pro výzkum terorismu, před tímto vývojem Českou republiku varují už několik let. Je jen na politicích, zda jejich radám budou ochotni naslouchat. Mohou tím radikálně snížit hrozby terorismu v ČR a co je hlavní, zachránit mnoho lidských životů.

  • Jaroslav Štefec, FB
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (42 votes, average: 4,90 out of 5)
Loading...