1.12.2021
Kategorie: Politika

Co Janda napáchal proti Rusku, napáchá teď proti Číně. Na vnitru budou mít pré

Sdílejte článek:

JAROSLAV BAŠTA

První úkol „Evropských“ hodnot představovala diskreditace nezávislých médií u nás, tedy zavedení cenzury. To zvládly na výtečnou.

Poslanec SPD Jaroslav Bašta očekává, že nová vláda bude ještě více naslouchat „bezpečnostním neziskovkám“ kalibru Evropských hodnot. Zejména Ministerstvo vnitra prý pod Vítem Rakušanem nejspíš bude jejich rejdištěm.

Jak hodnotíte aktivity českého centra „Evropské hodnoty“, které se zabývá informačními analýzami a monitorováním různých bezpečnostních hrozeb na mezinárodním poli?

Tento think-tank založený již v roce 2005 svým zaměřením, personálním obsazením a svými zdroji financování představuje asi první „intelektuální“ jestřábí výsadek progresivistů z amerického deep state v České republice. Jeho cílem je připravit nás na válku s Ruskou federací a Čínskou lidovou republikou.

První úkol „Evropských“ hodnot představovala diskreditace nezávislých médií u nás, tedy zavedení cenzury. To zvládly na výtečnou, sestavily seznam dezinformačních a proruských webů (aniž pro to měly podklady) a vnesly tyto pojmy do veřejného prostoru. Mediální mainstream toto přejal.

Centrum „Evropské hodnoty“ patří do mezinárodní sítě, jejíž součástí jsou například gruzínský „Fond pro rozvoj médií“, „Centrum pro analýzu dezinformací“ v Pobaltí, polský „Fond info“ a jiné obdobné struktury. Co to podle vás o jejich činnosti vypovídá?

Popsal jsem to již v předchozí odpovědi. Všimněte si, že všechny organizace z této sítě se nacházejí ve státech, které leží na pomyslné „budoucí frontové linii“ s Ruskou federací. Někde se už válčilo (v Gruzii, na Ukrajině) a s výjimkou Polska všude rehabilitují bývalé příslušníky SS. „Evropské“ hodnoty v roce 2015 útočily na prezidenta Miloše Zemana kvůli jeho kritickým slovům na adresu banderovců a sudetských Němců. Donalda Trumpa občas napadaly více než Vladimira Putina.

Jak hodnotíte smysluplnost jejich aktivit a jejich budoucnost vzhledem k tomu, že zatím nedokázaly významně ovlivnit realizaci velkých ruských projektů, které ohrožují evropskou energetickou bezpečnost (například stavbu plynovodu Nord Stream 2)? Mohou nějak zásadně poznamenat naše mezinárodní vztahy?

Při hodnocení jejich aktivit musíme vycházet z toho, že i v rámci Evropské unie v podstatě patří k extremistickým proudům, jejichž zadáním je pouhé ovlivňování mezinárodní politiky, proto svůj vliv nemohou prosadit v zásadních otázkách.

Bohužel co se České republiky týká, zde již ve vztahu k Ruské federaci plně dosáhly svého (Vrbětice). Vzhledem k tomu, že se Jakub Janda na čas přesunul na Tchaj-wan, budou nás připravovat na obdobnou válku s Čínou.

Myslíte si, že nová vláda bude těmto organizacím naslouchat více než ta odcházející?

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 4,69 out of 5)
Loading...