18.11.2021
Kategorie: Kultura a tipy

Vyberte si repasovaný notebook. Dost ušetříte

Sdílejte článek:

Pokud si myslíte, že v dnešní době bez počítače můžete normálně fungovat, tak prosím, nicméně už je kvůli internetu je dobré mít nějaký vhodný stroj doma.

Surfovat po netu jde sice i s pomocí mobilního telefonu, avšak to není ono. Navíc počítač umí celou řadu dalších věcí a na rozdíl od mnoha jiných doplňků v domácnosti je tedy i docela užitečný. Problém je cena, jenž může být v současné době trochu přestřelená.

Nové počítače jsou extrémně drahé

Hodnota nové výpočetní techniky v posledních několika málo letech vyletěla prudce nahoru. Na vině není pouze pandemie, ale i různé problémy v místech, kde probíhá výroba jednotlivých komponentů. Když k tomu navíc připočtete zdražení dopravy i surovin, je jasné, že počítače dnes již levně sehnat nejde.

Nemusíte se však spoléhat pouze na prodejce nových strojů, ale klidně můžete zavítat i do e-shopu s notebooky staršího data výroby. Ty sice nejsou tak výkonné jako jejich novější verze, nicméně stále dokáži posloužit více než dobře. Třeba i ke hraní.

I na repasu se dá hrát

Mnoho lidí má repasované notebooky za podřadné a do jisté míry jim není možné to mít za zlé. Přeci jen se již nejedná o nejnovější stroje a jejich výpočetní výkon rovněž nebývá kdovíjak slavný. Hodně záleží na tom, jak chcete počítač používat.

Mnohé repasované verze jsou vhodné i ke hraní. Očekávat pařbu v nejvyšší detailech a při 4K rozlišení z pochopitelných důvodů nemůžete, avšak i tak si můžete zahrát docela parádně, a to hlavně dříve vydané tituly.

Roční záruka

Nejedná se o žádné podřadné zboží. Repasované mašiny jsou seskládány z kvalitních komponent, jež vydrží sloužit ještě hodně dlouho. Na tyto počítače se pro někoho možná překvapivě vztahuje i záruční lhůta. Jedná se sice pouze o jeden rok, ovšem i po jeho uplynutí budou tyto notebooky svou roli plnit bez potíží.

(PR)

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...