20.2.2015
Kategorie: Společnost

Dobrá zpráva: Politruk Sloup z KSČ(m) byl odvolán z funkce!

Sdílejte článek:

ARL 20|02|2015

Václav Sloup, dřívější politruk komunistické pohraniční stráže byl za KSČM zvolen do funkce náměstka Karlovarského kraje 22.listopadu 2012. Paradoxně tomuto problematickému zosobnění byla uložena gesce pro školství. Umožnila mu to ČSSD, která s KSČM v kraji uzavřela koaliční smlouvu a komunisty přivedla již do druhého volebního období k moci. Jediným, kdo se proti tomuto veřejně vyhranil, byla ALTERNATIVA, ostatní opoziční zástupci stran v zastupitelstvu při volbě rady tehdy opustili sál. 

[ad#hornisiroka]

Po celé následující období, prakticky téměř na každém jednání zastupitelstva předkládali zastupitelé ALTERNATIVY J.Kotek a M.Balatka  návrhy na odvolání politruka Sloupa z funkce – průběžně jsou některé z těchto pokusů zaneseny ve složce ARL – “BEZ KSČM” . Uspořádali nebo se podíleli na pořádání několika společenských aktivit, veřejně protestujících proti politrukovi a účasti KSČM ve vedení kraje. Podpořili iniciativy chebských studentů a pomohli s peticí proti politrukovi ve funkci, kde se shromáždilo přes 1.200 podpisů. Podpořili demonstraci pedagogů a studentů. Některé ALTERNATIVNÍ iniciativy přesáhli do republikových struktur – Karlovarští se podíleli na vytvoření společné platformy “PROTI KSČM VE VEDENÍ KRAJŮ”, iniciovali průběžnou demonstraci “Palachova týdne” v krajských městech, kde se komunisté dostali do vedení krajů (Zlínský, Budějovický, Ústecký, Karlovarský), spoluúčastnili se a organizovali štafetu v našem kraji při jednodenní řetězové hladovce proti komunistům. Tu rozjeli jihočeští studenti a následně so do ní zapojili stovky občanů, umělců a známých osobností – hladovkla probíhá stále. J.Kotek založil internetové stránky i Facebookový profil na kterých jsou průběžné informace o aktivitách a zajímavých příspěvcích k tomuto tématu.

rp_Sloup.jpg

Na čtvrtečním jednání Karlovarského krajského zastupitelstva, které se konalo 12.února 2015, předložila ALTERNATIVA opět návrh na odvolání politruka Sloupa a doprovodila ho instalací symbolického zvonu. Tento měl v desetiminutových intervalech provokovat v jednání zastupitrelstva absurdnost funkčního působení politruka Sloupa. Návrh na odvolání byl přednesen oproti mocenským návrhům ČSSD a ODS na prostou destrukci rady kraje. Po více než dvouhodinovém zastupitelském dohadování o mocenské krizi a neodpovědnosti ČSSD a dohadech právních puristů, podařilo nejen uhájit návrh na odvolání samotného politruka, ale nakonec tento také 29 hlasy prosadit. Proto po 812 dnech ve funkci skončil pan Václav Sloup, komunista, odstrašující symbol otrlosti komunistů dnešní doby, ve vysoké politické funkci Karlovarského kraje.

“Jistě jsme rádi, že se nám odvolání politruka podařilo. Neměl být do funkce nikdy zvolen a po tom, když se veřejně provalila jeho minulost, měl být odvolán dříve. Ale jsme rádi, že jsme to dnes dokázali. Smutné je, že mnohým zastupitelům přitom nešlo primárně o nějaký morální princip, nepřijatelnost komunismu a udržování jeho kryptokomunistické mutace v dnešní době, uvědomuji si totiž, že nebýt pouhého mocenského rozvratu v ČSSD, asi by se odvolání politruuka opět nepodařilo. Zbývá ještě dotáhnout řešení stavu, že komunisté jsou nadále ve vedení kraje, kde ve svých funkcích osiřeli. Nezbývá nám i jim ale nic jiného, nežli vyčkat do příštího jednání zastupitelstva, abychom viděli, jak definitivně dopadne společná koaliční cesta ČSSD a KSČM v našem kraji.” komentoval odvolání J.Kotek.

[ad#velkadolni]

.

ZDROJ: radnicnilisty.cz 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...