Dovoz cizinců není řešením … jen nesmyslem

Sdílejte článek:

VLADIMÍR KŘÍŽ

Před pár lety přesvědčila jistá neZisková  organizace tehdejšího jihlavského primátora a nakonec i příslušné ouřady  v Praze, aby do Jihlavy byli letecky převezeni Iráčané. Stalo se tak zřejmě i pod tlakem všelikých jiných rádoby humanitárních organizací a tehdejšího nátlaku mediálních sluníček  typu Mánerta, Barochové atd. Prostě bylo to tak nějak IN.  

Varoval jsem tehdy – nikoli sám – městské radní. Marně. Iráčané byli přivezeni, dostali lukrativní byty na náměstí a pak se odebrali rychle do poněkud lepšího pro ně Německa. Otevřeně jsem tehdy řekl pánům radním, že toto zamýšlené i další přesídlování lidí je nesmyslem. A dal jsem jim k tomu i příklad. Naši cestovatelé H+Z a další, dokonce i matka Tereza, nikdy nechtěli přesídlovat nemocné či trpící k nám. Ale pomáhat jim tam, kde žijí, dělat třeba pro ně maximum. Jako cestovatel bych mohl v Americe potkat Šošony či Apače, kteří by si mi stěžovali,jak jim bílí muži ubližují. Jak by se na mne asi dívala jihlavská městská rada, kdybych jim navrhl, aby si přivezla tyto Indiány do našeho města? Zřejmě bych skončil v blázinci.

Tohle ovšem zřejmě nehrozí těm, kteří navrhují dovoz tlumočníků a jejich rodin z problematického Afganistánu. Opět tady křičí velmi hlasitě všelijací vítači a sluníčka, že se jedná o naši českou a moravskou povinnost pomoci Afgáncům. Domnívám se, že nejedná. Naši vojáci tam pomáhali a v boji proti islámským fanatikům jich několik položilo svůj život. Vítačům migrantů a všelikým sluníčkům se to ovšem hodí. ,,Měli bychom z humanitních důvodů atd.”

Míním, že neměli. Nic Afgáncům nedlužíme a pokud chceme pomoci těm, kteří spolupracovali – ať už z  jakýchkoli důvodů- s našimi vojáky, tedy jim slušně zaplaťme za jejich služby a umožněme jim usadit se v blízkých islámských zemích. Je jich tam dost.  Oni jistě nejsou křesťané, ale vyznavači islámu a bude jim tam dobře. Česká republika není islámská země a a velká většina našich občanů nemá zájem vídat na ulicích měst  chodící černé pytle a bít pětkát denně hlavou o zem . Tohle patří oprávněně do muslimských zemí. Takže je třeba nedáte se ohloupit falešnou humanitou, dovoz Afghánců do naší reality opravdu nepatří. Pokud si chceme zachovat svou zemi, svou vlast i pro ty příští, tyhle hlouposti nedovolit. 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 4,89 out of 5)
Loading...