Soumrak nad fair play?

Sdílejte článek:

MONIKA HRABÁKOVÁ

hrabákováDnešní situace v olympijských hrách připomene to, jak se svět mění před očima a ne vždy úplně nutně k lepšímu. Po krátkém komentáři k událostem na téma transgender „sportovkyně“, jež se ženami soutěží ve vzpírání nad 87 kg, se nejen v mé komentářové sekci objevilo pár názorů zavánějících liberální demokracií, nýbrž i v různých kavárnických zákoutích facebookových skupin má glosa byla čtena a rozhořčené komentáře kavárnových sluncí se přímo-úměrně počaly množit a násobit.

Ač se z mé strany jednalo o naprosto slušný komentář dokonce užívající liberálně-inkluzivního pokrokového gender slovníku, byla jsem okamžitě obviněna z nenávisti, čemuž nerozumím, protože já nenávist vůbec necítím. Co ovšem při čtení podobných případů cítím, je stoprocentně jistá lítost, a to lítost ke sportovkyním, které přípravou na olympiádu trávily leta letoucí a potom jim titul a medaile uzme chlap. Ano, chlap. Protože co se ženou narodí, zůstane ženou. A co se mužem narodí, zůstane mužem. A žádné dojmy, pojmy, pocity ani „pochopení k druhým“ na tom zkrátka nezmění vůbec nic.

Reakce prozářené sluncem však pokračovaly dál a na mou rétorickou otázku, zda se vůbec ještě někdy vrátíme do normálního světa, mi bylo vyčteno, že normálním světem „jako myslím škatulky, kategorie a omezení“?! Pánovi asi ještě nedošlo, že tyto škatulky jsou zde proto, aby se aspoň nějakým způsobem povedlo udržet fair play, která v posledních pár letech raketovou rychlostí mizí na smetiště a propadliště dějin. Jsou k pochopení chybějící gender škatulky u šachových turnajů. Nejsou k pochopení převrácené škatulky u sportů, které pracují s biologickou daností člověka – právě vzpěračství, box, ale i běh a vlastně jakákoliv atletická disciplína.

Není to zkrátka vůbec fér a já bych mileráda viděla, kdyby se sportovkyně na turnaji rozhodly tuto nespravedlnost bojkotovat. Když jsem ale četla reakce zahraničních médií, bude se zjevně dnes v poledne jednat o oduševnělou oslavu gender progresivismu, který bude první transgender “účastnici” stavět na piedestal jako vzor nového chápavého světa.

My ostatní, pojďme si od 12:50 přát to, aby se nám ještě někdy vrátil náš normální svět. 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...