1.6.2021
Kategorie: Exklusivně pro PP, Společnost

Lidskost

Sdílejte článek:

VERITAS

Formou tzv. covidpasu začíná závěrečný útok nikým nevolené šlechty na naši Lidskost. Už jim nestačí nás jen trávit, okrádat a zabíjet. Ne. Oni chtějí nyní všechno. Peníze pro ně nemají již relevanci, moc mají nad nevědomými masami již téměř absolutní. Téměř.

Desetiletí otravování těl, staletí mysli, tisíciletí našeho Ducha. Tento štafetový maraton určený k našemu úplnému odlidštění nyní směřuje do své finální fáze a kdo to popírá, ten slepý i podlehne.

Naše autentické emoce jsou prý nekorektní. Nenávist zločin. Pravda urážkou. Láska k sobě, druhému i své zemi prý přežitek.

Naše Lidskost je pro ně poslední doposud nedobytý hrad. Pevnost, která i přes mnohé snahy, katastrofy a války stále úplně nepadla. Neplatí to pro všechny, je zde mezi námi však stále dostatek těch, které neporazili a jejich hrad nedobyli.

[ad#article_et21]

Perský posel mocného krále tenkrát přijel do Sparty a chtěl přeci jen zem a vodu, že ano? A neříkají nám dnes to samé? Nechtějí po nás to samé? Jen se trošičku podvolit… A pak víc. Víc – a nakonec úplně. Odevzdat náš vnitřní hrad bez boje. Otevřít jeho bránu dobrovolně a bezpodmínečně.

Souhlas je vše. Slovo NE naše největší moc.

Král Leonidas mu řekl: NE! Nevymlouval se na zákony lidí, ani bohů. Řekl NE a jeho tři sta Pairů ho následovalo. Tři sta, mezi které patřili milovaní hrdinové, mladí i nejtvrdší veteráni, vojáci z povolání i duše.

Každý z nich byl otec a měl rodinu. Byl ovšem zrovna tak svobodný Občan a miloval nejen Spartu, ale i celé Řecko. Zem, lid a ctil svou Lidkost. Nebyl žádný žoldák, byl vlastenec. Chápal, že nepřítel jim jde tohle vše vzít a rozhodl se, že mu nedá nic…

Tento stavební kvádr celé naší současné civilizace je dnes očividně téměř zapomenut. Nejednají podle něj evropané, ba ani tehdy chrabří Řekové. Zmiňuji ho zde jako ničím nezpochybnitelný důkaz síly naší Lidskosti a slova NE.

Stačilo aby tři sta Sparťanů řeklo NE (a s nimi zhruba dva tisíce spojenců) a na dvacet tisíc nepřátel se u Thermopyl pod silou jejich paží a rozhodnutí již nevrátilo domů. Sparťané od začátku dobře věděli, že jdou na jistou smrt. Svým rozhodným NE však přinutili zbytek rozhádaného řecka v bázni před jejich Lidskostí utichnout a sjednotit se. Co nikdo z nich nepovažoval za možné, náhle se stalo skutečností.

Perské miriády nepřátel dokázali společně odrazit a pokračování své svobody si vybojovat. Jen pouhý zlomek, který ukázal svou Lidskost tohle dokázal vyvolat ve většině.

Právě na to by měli pomyslet ti ještě nerozhodnutí, kteří budou nyní čelit podobným hrozbám jako

Lakedaimonští a před nimi i po nich nespočet jiných v celé historii našeho Lidstva. Neohlížet se na davy nevědomých a sám za sebe si zvolit.

ANO, nebo NE.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...