8.5.2021
Kategorie: Politika

Jak je to s těmi trafikami, pane Hamáčku?

Sdílejte článek:

TOMÁŠ FLAŠKA

FLASKATJako blesk z čistého nebe dnes udeřil Jan Hamáček a odvolal svého stranického kolegu Martina Netolického z dozorčí rady České pošty. Proč? Co udělal špatně?

A já si do teď naivně myslel, že dozorčí rady u státních podniků jsou tu od toho, aby kontrolovaly, dohlížely a případně úkolovaly. Že tam jsou nominováni zástupci z různých skupin, kteří tomu rozumí, mají na chod státního podniku dohlížet a proto jsou placeni z našich daní.

[ad#article_et21]

Ale o Martinu Netolickém se neříká nic o tom, že by svou práci dělal špatně. Říká se jen, že jaksi poněkud torpédoval vyjádření svého stranického šéfa Jana Hamáčka. A proto údajně letěl. Ostatně ani Jan Hamáček k důvodům odvolání zatím nic nesdělil.

Takže ono to pak působí trochu jako trest. Jako odříznutí od tučného penězovodu. Podrazil jsi mě? Poletíš! A o koho tedy jde? O osobní spory, nebo o chod České pošty? Za čí peníze se hrají tyto tanečky? Jde o věc, nebo o měření si pindíků?

Jan Hamáček (a teď vůbec nehodnotím nic ohledně jeho cesty do Moskvy nebo vrbětické kauzy) nám prostě sdělil, že ty dozorčí rady jsou jen trafiky pro spolustraníky. A sdělil to svým činem veřejně, nahlas a zcela nestydatě.

A jelikož to místo je určeno zástupci krajů a ČSSD má jen jednoho hejtmana, tak tu trafiku nabídl Martinu Kubovi z ODS, kdysi největšímu nepříteli své oranžové strany. To je už jen vyprázdněnost, ale především zoufalost.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (23 votes, average: 4,70 out of 5)
Loading...
3 komentářů