27.4.2021
Kategorie: Ekonomika

K holiči jenom s testem?

Sdílejte článek:

JAN TESAŘ

Člověk je buď zdravý a nebo nemocný, tak to vždy bylo, je a bude. Pokud jsem zdráv, tak není důvod se testovat a pokud jsem nemocný, tak mám ležet v posteli a nechodit po holičích.


Stejně tak má holič (nebo jiná služba) právo odmítnout člověka s mastnou hlavou, zavšiveného (pamatuji si ty cedulky v holičství) nebo člověka s nudlí u nosu. Jakákoli služba je obchodní dohoda, kdy za dohodnuté peníze získává zákazník domluvenou službu. Naopak pátrat po pozitivitě na cokoliv (jedno jestli na HIV nebo COVID) není a nesmí být pravém ani povinností holiče.

Tento neoprávněný zásah svobod lidí i svobody podnikání je zapotřebí zcela odmítnout, a to jak ze strany zákazníků, tak ze strany poskytovatelů služeb.

[ad#article_et21]

Je nehorázností vlády, že živnostníky a podnikatele, které nechali zcela vyhladovět a dohnala je až do existenčních problémů nutí, aby v zoufalství vyžadovali něco co jim nepřísluší, jen aby mohli otevřít. Je to vydírání, jinak to nazvat nelze, ale…

Žijeme stále v době, kdy o pravidlech rozhoduje zákazník. On rozhodne komu dá vydělat a komu ne a za jakých podmínek. Já rád podpořím ty podnikatele, kteří se budou chovat standartně, ale nepodpořím ty, kteří se stanou prodlouženou rukou těchto totalitních móresů.

Buď tento nátlak odmítneme a nebo to budeme akceptovat a za vlastní peníze si koupíme nejen nový sestřih, ale taky novou nesvobodu.

Teď se nemůžeme vymlouvat jeden na druhého a schovávat za celou společnost. Každý musí začít sám u sebe, každý z nás rozhoduje o tom jak tady budeme žít v budoucnu a každý z nás se pak bude muset zodpovídat svým dětem a vnukům, že to dopustil. Když teď tyto šílenosti odmítneme, tak to ještě můžeme zvrátit. Pokud, ale zase sklopíme hlavu, tak už to nikdy nebude jako dřív. Braňme se lidi!

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (34 votes, average: 4,88 out of 5)
Loading...