14.4.2021
Kategorie: Politika

Vládě zřejmě nejde o zdraví lidí

Sdílejte článek:

HELENA VLACHOVÁ

Jako občanka této země vnímám dosavadní situaci v České republice tak, že si myslím, že vládě nejde o zdraví lidí.

  • Motto “Nedočkavý se dopouští pošetilosti a pletichář je nenáviděn.” (Přísloví Šalomounova, Druhá sbírka, 14.17)

Jako občanka této země vnímám dosavadní situaci v České republice tak, že si myslím, že vládě nejde o zdraví lidí. Podle toho, jak se vládní představitelé chovají, lze soudit, že zejména řeší politiku, do všeho se míchá prezident, jenž se ozývá, aby situaci v zemi nadále zhoršoval. Vzhledem k tomu, že máme vydíratelného premiéra, ten musí skákat, jak hlava státu zapíská. A tak se řeší pandemie jen na oko, protože se zřejmě jedná o něco úplně jiného. Prezident Zeman upřednostňuje své vlastní zájmy, orientaci k Rusku a Číně, lidé této země jsou jaksi podružní. Při jmenování čtvrtého ministra zdravotnictví se Miloš Zeman vyjádřil na adresu odvolaného ministra pana Blatného v tom smyslu, že pan Blatný nese odpovědnost za zemřelé, když nepřipustil vakcínu Sputnik V. Projev našeho prezidenta nepřekvapil, byl plný zášti vůči někomu, kdo před ním neohnul hřbet.

[ad#article_et21]

Vydíratelný premiér se chová čím dál hůře, protože je ovládán zájmy Hradu. A musí poslouchat jak provinilý hošík, neb on čistý není. K narůstajícímu chaosu v zemi přispívá i Jan Hamáček, jenž odvolal ministra zahraničí Tomáše Petříčka. Zřejmě jde o akt pomsty vůči ministru, jenž byl trnem v oku Miloši Zemanovi. Myslím si, že tímto krokem Jan Hamáček přispěl k totálnímu propadu sociální demokracie, jíž už zvoní umíráček. Zachoval se jako profesionální hrobník. A aby toho nebylo málo, na povrch vyplouvají aktivity Jaroslava Faltýnka, jenž si svou účast v hnutí ANO zřejmě vyložil jako jednu z cest, jak se může na úkor jiných obohacovat.

Vládní představitelé řeší čistky ve vládě, z toho lze soudit, že jim nejde o zdraví lidí této země. Jde jim o moc, pocit vlastní důležitosti. Žít v takové atmosféře rozhodně nepřispívá k pocitu klidu. Naše země se zařadila mezi země s nejvyšší úmrtností spojenou s Covidem-19, očkování zpomaluje, někteří podnikatelé a živnostníci se potýkají se situací, zda vůbec přežijí následky pandemické krize. O rozpočtové politice paní ministryně financí už netřeba mluvit. Svými komentáři vyvolává pocit, že pravděpodobně absolvuje výcvik profesionálního kouče, jenž ji připravuje na to, aby dokázala kličkami reagovat na zvídavé otázky novinářů či profesionálů z oblasti financí.

[ad#ad_inarticle21]

Tím, co se děje v naší zemi, jsem totálně znechucena, domnívám se, že to nejhorší může ještě přijít. Že bezedná žumpa vládních představitelů funguje i nadále. Záleží na tom, co si pan prezident usmyslí dále podnikat, jakými dalšími kroky bude rozdmýchávat neutěšenou situaci u nás, což v důsledku ovlivní konání vydíratelného premiéra…

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 votes, average: 2,47 out of 5)
Loading...