6.4.2021
Kategorie: Společnost

Čekání na vakcínu

Sdílejte článek:

HELENA VLACHOVÁ

Také čekáte na vakcínu? Nezoufejte, nejste jediní. Takových čekajících je nás víc než spousta. Vznikají nová očkovací centra, ale ty dle mého soudu musí být bez lidí.

  • Motto “Čest připadne moudrým do dědictví, hlupáci si však odnesou hanbu.” (Přísloví Šalomounova, První sbírka, Rady a napomenutí, 3.15)

Také čekáte na vakcínu? Nezoufejte, nejste jediní. Takových čekajících je nás víc než spousta. Vznikají nová očkovací centra, ale ty dle mého soudu musí být bez lidí. Kde by se asi tak mohli vzít?

V komentářích na sociálních sítích, které někteří Češi využívají k tomu, aby se anonymně a hlavně hanlivě vyjadřovali ke všemu možnému, jsem se setkala s názorem, že prý čeští učitelé jsou již oočkováni. Alespoň jednou. Prý si to nezaslouží. Nevím, kde dotyčný anonymní pisatel toto tvrzení vzal, ale za sebe jako pedagog mohu říci, že jsem se zaregistrovala 27. února, podotýkám, že úspěšně, a od té doby chcípl pes. Inu, proč by nechcípl, když začíná být v Čechách tradicí, že se některým psům u nás nedaří. Nedaří se těm, kteří se ocitli v rukou špatných chovatelů, kteří možná rozumí tak petrželi, ničemu víc však ne. Psům rozhodně ne.

Zavolala jsem koordinátoru, jenž je pověřen očkováním proti Covidu-19 v našem městě, abych se zeptala, kdy budu očkována. Bylo mi sděleno, že vakcíny nejsou. S povděkem můžeme sledovat, že se rodí nová a nová očkovací centra, ale budou nám houby platné nebo také blatné, když nebudou mít čím očkovat. Ze sdělovacích prostředků jsem se dozvěděla, že stávající premiér opět něco zvojtil, pokud jde o dodávky vakcín do České republiky, a aby toto jaksi zamaskoval, vyhrožuje ruskou vakcínou SputnikV. Tu ať si pan premiér nechá pro ty, kteří potřebují být ovládáni z Moskvy, ale o takovou já osobně nestojím. A myslím si, že nejsem sama.

Zplanýrovaná země. Tak bych označila stav naší vlasti v současnosti. Počet zemřelých stále stoupá, zastavená činnost některých podnikatelů, vakcíny aby jeden pohledal, o zadlužení a způsobu hospodaření paní ministryně Schillerové radno nemluvit. Máme holt smůlu, že nás vedou tací, kteří by si zasloužili skončit v pekle, protože žádné bude líp se s nimi nekoná, žádný ráj to na pohled. Zástupy lidí čekající na vakcínu, jež by je měla vrátit zpět do aktivního života, na nějž byli zvyklí, je jedním ze smutných obrazů dnešních dnů…

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 1,95 out of 5)
Loading...