[ad#hornisiroka]

Této charakterové vadě odpovídá i výběr nejbližších spolupracovníků a přátel. Ať vezmeme jeho spolupracovníky a přátele jednoho vedle druhého, nenajdeme minimálně problematickou osobu, spíše však jsou to lidé, kteří jsou bezpečnostním rizikem v každé civilizované a demokratické společnosti.

Miloš Zeman, prezident, Vratislav Mynář, předseda

O Miroslavu Šloufovi už toho bylo napsáno a řečeno tolik, že opakovat se by bylo zbytečné. Nicméně dle mého ryze soukromého a subjektivního názoru, nepatřil ještě k tomu nejhoršímu.

Vratislav Mynář je můj bývalý spolužák z fakulty, takže tady mne ani jeho přátelství s Milošem Zemanem, ani jeho nestandardní aktivity nijak nepřekvapují. Nijak se za ty roky nezmněnil.

Jan Veleba – předseda Zemanovy SPO(Z), bývalý předseda odborového svazu jezeďáků (agrární komora), normalizační tajemník pro zemědělství OV KSČ. Těmto lidem měla být po listopadu 1989 vůbec znemožněna možnost ovlivňovat veřejný život.

Jan KATO Kavan – informátor StB, funkcionář extremistického Spojenectví práce a solidarity, exministr zahraničí, pověstný neslavnou iniciativou řešení krize na Balkáně, člověk s přátelskými kontakty s palestinskými teroristy

Jiří Ovčáček – prezidentův tiskový mluvčí, bývalý redaktor extremistických Halo Novin

Martin Nejedlý – podnikatel výrazně angažovaný v Ruské federaci, šéf českého Lukoilu. Poradce prezidenta, zapletený do problematických dodávek paliva pro České Aerolinie

Zdeněk Zbytek – bývalý vysoký důstojník ČSLA, velitel tankové divize a vysoce postavený člen KSČ. V době listopadové revoluce měl demonstrovat připravenost zasáhnout svými tanky proti stávkujícím studentům a demonstrantům. Osoba monitorovaná BIS

[ad#velkadolni]

Zásadně nesouhlasím s nějakým pouličním odvoláváním prezidenta, který byl zvolen v demokratické volbě. Rozhodně neodlám zpochybňovat demokratické volby. Ale, ruku na srdce, nemůže výše uvedený seznam vyvolávat jistou pochybnost o schopnosti prezidenta zastávat svou funkci ?