21.2.2021
Kategorie: Politika

Svět, který jsme poznali, zaniká. Vítejte v novém světě!

Sdílejte článek:

COM/ZAV/J.BARÁNEK

“Svět, který jsme poznali, zaniká. Nezaniká pomalu, takříkajíc “evolučně”. Zaniká tryskem, “ konstatuje na sociální síti politický analytik Ján Baránek.

“Dnes si svobodu” kupujeme “, nosíme Kainovo znamení v podobě roušek, chystají nám Covid pasy, střední třída je pomalu zlikvidována, bohatí budou bohatšími a těch, co žijí pod hranicí chudoby přibývá.

Když tato nepochopitelná hysterie přejde, pokud tedy vůbec, budete velmi překvapeni … kavárna, kde jste se možná zvykli na ještě z práce zastavit, už nebude. Uvidíte vyklizený prostor a na skle nalepený lístek – “Pronájem”. Rovněž vaše oblíbená restaurace, kadeřník, elektro, atd … Tito lidé se již nevrátí ke svému podnikání. Pronájmy zrušili, zařízení rozprodali … Přesně tito lidé si však dnes mohou prohlédnout / poslechnout reklamu, jak ministerstvo práce pomáhá živnostníkům. Toto samozřejmě pouze zvyšuje hněv a zatrpklost.

V tom starém světě jsme byli zvyklí, že stát naše životy chrání. Co je větší zločin – krást eurofondy, nebo neposkytnout během pandemie lék, který zachraňuje životy? Touto otázkou nechci navozovat dojem, že krást eurofondy je v pořádku.

Můj mozek se zdráhá pochopit a přijmout fakt, že život zachraňující lék by mohl někdo záměrně sabotovat kvůli zisku z jiného, ​​sice méně účinného, ​​ale dražšího léku.

Tento svět se opravdu změnil. Jeden z Murphyho zákonů říká, že každá změna vede k horšímu. Dnes to platí minimálně v naší, tzv. západní civilizaci. Byl jsem pobouřen, když Twitter, Facebook a pod., zablokovali účet americkému prezidentovi. Nejmocnějšímu státníkovi světa. Zde jsme poznali, že soukromé vlastnictví musí mít své limity a nakládání s ním musí být redefinována, pokud ovlivňují velké skupiny lidí – a to ve smyslu veřejné služby, na kterou se budou vztahovat jiná kritéria (s jeho nakládáním) ve smyslu slovního spojení “soukromé vlastnictví “, resp. “soukromý majetek”. Stalo se něco nepředstavitelného. Nějaký admin zkrátka zablokoval účet americkému prezidentovi! Obludnost tohoto řízení pochopila i A. Merkelová, jinak ne velká přítelkyně Trumpa. Neboť zde nešlo o Trumpa. Zde jde o jiné. Že to mohli udělat a udělali to.

Pak vyvstane otázka – kdo vládne? Volení politici, nebo soukromé firmy? Kdo vládne světu? Zuckerberg? Proč se ptám? Neboť už ne pouze amerického prezidenta, ale i celý kontinent! Facebook totiž v Austrálii zrušil možnost vyhledávat a prohlížet si zprávy na svých stránkách. Není podstatné, že jde o souboj Facebooku s australskou vládou kvůli zákonu platit tvůrcům mediálního obsahu za jeho zveřejňování na svých stránkách. Jde o to, že mohou! A udělají to. Bez ohledu na to, že je to v rozporu se svobodným šířením informací, že je to šikana jako vyšitá. Takže, už ne jen americký prezident. Už celý kontinent! Vítejte v novém světě! “ 

  • Ján Baránek, facebook
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 4,64 out of 5)
Loading...