21.1.2021
Kategorie: Společnost

Sociální média USA se staly cenzory svobodného mínění a hrobaři demokracie

Sdílejte článek:

ROMAN BEDNÁR

Vždy když demokracie někde ztroskotala a pak přišlo k diktatuře, tak nejprve začala politika cenzurovat a omezovat média. V naší době je to však opačně. Média, a to především sociální média, nyní cenzurují politiky, kteří jim z nějakého důvodu nevyhovují a cenzurují i lidi, kteří se podle nich nechovají politicky korektně, nebo hlásají svůj svobodný názor, který je v rozporu s ideologií, kterou šíří vlastníci sociálních médií.

 

V USA se stal obětí cenzury sociálních médií prezident Trump. Internetoví giganti Twitter a Facebook deaktivovali prezidentovy Accounts. Tím byla zničena a “vygumovaná” čtyřletá historie jeho tweetů. Byla tak provedena dokonalá digitální cenzura vlastního demokraticky zvoleného prezidenta.

Možná to lze vnímat i jako smrtící ránu zasazenou americké demokracii. A lze s jistotou předpokládat, že to bylo provedeno se souhlasem a nebo dokonce na podnět Demokratů.

Krátce před posláním prezidenta do trvalého digitálního vyhnanství odstranil Facebook a Twitter dokonce i jeho video, ve kterém vyzýval demonstranty a své přívržence, aby šli klidně domů a aby z jejich strany nedošlo k násilnostem.

Je ubohým vysvědčením celého žurnalismu – ale zejména německého – který se hlásí k politické korektnosti, že nad touto cenzurou amerického prezidenta projevili velkou radost.

Nejde mi tu o hájení Donalda Trumpa, ale každý skutečný demokrat musí, nebo měl by vidět v tomto vývoji obrovské nebezpečí pro demokracii.

Neboť pokud sociální média bez mrknutí oka si dovolili vyhasnout “twitterový život” amerického prezidenta, tak to ještě mnohem snadněji udělají s každým, kdo se jim nějakým způsobem znelíbí.

Toto je začátkem konce každé svobodné společnosti – protože to, co se v současnosti odehrává, je konec jedné epochy a začátek nové. Nastavují se zcela nová pravidla a občané jsou státem ve spolupráci s médii transportováni do novodobého středověku a stávají se podle potřeb takového státu jeho rukojmími bez práva na vlastní samostatné rozhodování.

Stát a sociální média zde jdou společně ruku v ruce proti občanovi ve zbavování jeho svobod a jeho demokratických práv a dělají to pod záminku “šlechetných” prohlášení, že ho ochraňují a že je to jen a jen pro jeho dobro.

A nástupem k moci Demokratů v USA, s nacvaknutou figurkou prezidenta Bidena, který je ovládán a manipulován kruhy, které budou mít reálnou moc, padnou i poslední zábrany na cestě k totálně ovládanému občanovi.

Bohužel občan tento vývoj nesmírně podcenil a první náznaky tohoto politického trendu, který se markantně začal projevovat na přelomu tisíciletí, a odstartoval novou epochu lidstva, ponechal zcela bez povšimnutí.

Byl zcela unesen a zaslepený tím, co všechno, jaké “úžasné vymoženosti” mu sociální sítě na čele s Googlem nabízely. A naivně a bez rozmýšlení padal stále hlouběji a odevzdaněji do pasti, která mu byla šikovně nastavena a za cenu toho, že je používal jim postupně a dobrovolně odevzdal celou kontrolu nad svou osobou a takříkajíc i veškeré informace o ní.

A tak se rychle stal jen ubohou a bezmocnou kořistí v jejich rukou. Svým nesmírně povrchním životním stylem, který si dal vnutit, se stal totálně závislý na nich, takříkajíc drogově závislý – neboť sociální média se staly jeho nejvyšší drogou a nebo jeho novým nejvyšším božstvem, kterému se jen dévotně a oddaně klaní.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 4,69 out of 5)
Loading...