22.10.2020
Kategorie: Společnost

Čeká nás mnohé ošklivá smrt kdesi na ulici?

Sdílejte článek:

JINDŘICH KULHAVÝ

KULHAVÝPo několika vládních přesmyčkách, slibech a jejich odvolání vyhlásil krizový ministr zdravotnictví Prymula částečné uzavření ekonomiky. Tento stav založil na kritických nárůstech nově nakažených a na zvýšeném počtu zemřelých, jejichž počet se rapidně mění a dosahuje několika desítek denně. Zároveň se na sociálních sítích prezentují různé křivky a matematické výpočty, jak to bude dále, přičemž hlavním věštcem je specialista Flégr. Ten tvrdí, že za dva týdny bude muset vláda zajistit mrazící boxy, které budou stát na ulici a v nichž budou na hromadách mrtvá těla těch, kteří se odmítají podřídit vládním nařízením. Nechceme tedy zlehčovat nastalou situaci a v této těžké době přilévat oleje do ohně. Radši bychom se zabývali prosperitou země, výběrem destinací na zimní dovolenou či zprávami o novém modelu sportovního automobilu s vynikajícím výkonným dvanáctiválcem. Bohužel aktuální stav nám to neumožňuje.

Jak říká biolog Flégr, čeká nás mnohé ošklivá smrt kdesi na ulici. Ostatně v zahraničí se píše, že u nás lidé již polehávají na chodnících a z různých koutů světa směřují přání, ať se držíme. Možná tam jsou lidem předkládány i články a fotky, na nichž je bezdomovec zmožený čůčem vydáván za Čecha v posledním tažení. V pořádku, mi zase v první fázi na jaře byli krmeni karavanami italské armády převážejícími na korbách stovky rakví s mrtvými a pohřbívanými do hromadných hrobů. Dosud nikdo neukázal místo, kde vznikaly. Dle téměř plačícího Prymuly, kterému z kapes vykukují jidášské peníze v podobě úplatků, máme plné nemocnice a je třeba stavět polní. Realitou je minimální počet vážných případů a množství bezpříznakových, které v nemocnicích nalezneme. Vypětí zdravotnického personálu tak vzniká z toho, že se musí starat o lidi, kteří by se vyléčili bez problémů doma, u starších lidí v ústavech a domovech, ve kterých do té doby žili. Samotní zdravotníci navlečení do oděvů připomínajících skafandry jsou jistě zmoženi, nicméně tento stav je tvořen uměle proto, aby čísla seděla. Vznikající polní nemocnice v pražských Letňanech je určena pro ,,nemocné“ bez příznaků či s lehkým průběhem . Opravdu si půjdete lehnout mezi zdravé lidi někam do stanu stojícím na 26 milionů někde na kraji města? Ona ta sranda bude dražší, tolik stál jen pronájem výstaviště.

Řada odběrných testovacích bodů zeje prázdnotou, většina testů musí být tedy pozitivních, aby se dodržel plán stoupající tendence. Chcete li tedy někam odjet do zahraničí a potřebujete mít potvrzení o bezinfekčnosti, jděte někam, kde si budete jisti, že testy nebudou falšovány. Ještě bezpečnější je prostě odjet a věřit, že si Vás nikdo nevšimne. Lze to, projeli jsme půlku Evropy bez povšimnutí. Jinak Vás čeká zdrcující zpráva o napadení virem, ač ten Vás dosud ignoroval. Pokud se přeci jen objednáte k testům a nedostavíte se, jste automaticky označeni za infekční, což je Vám oznámeno a stali jste se strůjci úspěchu ministra zdravotnictví, součástí výpočtů Flégra a křivek matematiků na sociálních sítích. Jejich zarputilost je nekonečná a fanatismus přímo ukázkový. Má li dotyčný přátele v zahraničí, kteří se snaží získat informace o stavu covidu v České republice, pak tito svým informováním vytváří obraz naší země jako apokalypsu podloženou svými prověřenými fakty. A z ciziny poté chodí kondolence a jsme označováni za stát s nejhorší situací na světě. Grafy a rovnice určující skutečný stav jsou založené na falešných vstupních údajích. A kdo je s matematikou kamarád, ten ví, že ke konečnému chybnému výsledku stačí i jen jediná špatná vstupní hodnota. Tady jich je několik.

Přestože počty zesnulých se nijak neliší od předešlých let, byť jedinci čerpající z Eurostatu se ohání trochu zvláštními údaji (za některá navýšení poděkujme inženýrům z Afriky řídícím náklaďáky, ovládajícím střelné zbraně a nože), realita je taková, že letošní smrtnost je nižší než loňská. Je tedy třeba si položit otázku, kam při všech úmrtích na covid zmizeli ti, kteří by byli dle loňského modelu mezi zesnulými na rakovinu, stáří, kardiologická onemocnění a další klasické nemoci? Bohužel jsme zaznamenali více případů, kdy lidé dlouhodobě bojující s rakovinou či jinou nemocí zemřeli a byli automaticky zařazeni mezi těmi, u nichž důvodem smrti byl koronavirus. Těchto ověřených případů je mnoho a je směšné, že hysterici z řad rouškařů věří údajům zveřejňovaným médii a ministerstvem zdravotnictví.

Covid 19 existuje. Nevíme jak dlouho, protože zmínky o něm jsou staré už desítky let. Je tedy tady a skutečně způsobuje potíže. Někomu pouze papírové, jiní mají určitý průběh, který v nejhorším a ojedinělém případu může být i dost těžký. Vir patří mezi chřipkové, takže průběh bývá chřipce podobný s určitými odchylkami týkajícími se čichu a chuti. Při dodržování hygieny a při péči o zdraví je těžký průběh spíše výjimečným. Jenže to by nebyl byznys. Takže hlavní otázkou zůstává, proč se to vše kolem něj děje. V čím zájmu je tato celosvětová situace? A tady je třeba zbystřit. Průvodním jevem uměle vytvořené epidemie je směřování k bezkontaktním platbám, trasování pohybu lidí, povinné vakcinaci, za plán B je označeno čipování obyvatelstva. Covid 19 se stal nástrojem k dosažení absolutní kontroly, k níž pomůže později i instalace 5G sítí. Takový Flégr doslova volá po dalších omezeních směřujících právě k těmto koncům svobody. Rouška tak není tím, co nám ji bere, ale je prvním krokem, po kterém budou následovat další. Vynechme spekulace o nanočásticích vpravovaných nám do těla testovacími tyčinkami či podobným složením vakcín. Ve chvíli, kdy nás načipují, bude toto vše zbytečné. Protože to, co nám dají do těla, bude natolik flexibilní zařízení, že nanočástice ani nebudou potřebovat. A třeba právě toto je ta správná odpověď, proč se vše děje. Zkuste se nad tím zamyslet.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 4,70 out of 5)
Loading...