2.10.2020
Kategorie: Multikulturní soužití

VP: Pár německých důchodců se musel včera vystěhovat z bytu, ten připadne hostům Merkelové

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Už dvakrát jsem se zde v minulosti zmínila o párů důchodců, kteří dosud žili v bytě v jedné malé německé obci. Po čtvrtstoletí byl pár nyní vystěhován, přičemž k odvrácení verdiktu nepomohlo ani jejich odvolání. Prý je důležitější se postarat o muslimské vetřelce, než o německé důchodce.

Okresní soud v německém Nürtingenu  potvrdil žádost o vystěhování, která nařizuje, aby se starší důchodci z Neckartailfingenu přestěhovali do konce září, protože místní komunita chce ubytovat v jejich bytě hosty, které si do Německa pozvala jejich kancléřka.

76letý muž, který loni utrpěl mrtvici, a jeho 73letá partnerka musí opustit svůj šestipokojový byt, který si pronajímají 25 let. Podle soudu, který potvrdil žádost o vystěhování, je ubytování muslimských vetřelců důležitější než cokoli jiného.

„Od té doby, co jsme dostali oznámení o našem vystěhování, se naše zdraví zhoršilo,“ říká starší žena. Přestože se pár stěhuje do dvoupokojového bytu, který komunita nabízí jako alternativu, cesta do vesnice bude pro 76letého muže s chodítkem extrémně obtížná. Pár říká, že se cítí sami a neví, co s nimi bude dál. Podle všeho se měli právě dnes stěhovat do menšího a v jejich domě by měli žít přínosné posily pro německou ekonomiku z Afghánistánu, Pákistánu či Somálska….

Bis Ende September soll das Senioren-Paar die oberen Etagen des alten Schulhauses in Neckartailfingen geräumt haben. Foto: Holzwarth

domek, kde strávil vystěhovaný pár celých 25 let

Poté, co jim komunita Neckartailfingen poslala na konci října 2018 oznámení o ukončení nájmu, důchodci vyzkoušeli vše, aby zůstali ve známém prostředí. Obec má nyní v úmyslu v budoucnu využít jejich domov pro plánované ubytování muslimských vetřelců.

Před několika měsíci starý pár poukázal na své zdravotní problémy, když se odvolal proti vystěhování, které nařídila obec Neckartailfingen. V předchozím roce utrpěl 76letý muž mrtvici a od té doby používá chodítko, stejně jako jeho 73letá partnerka.

Der 76-jährige Neckartailfinger vor dem Haus mit der von der Gemeinde angebotenen Zwei-Zimmer-Wohnung. Der Weg ins Dorf wird mit Rollator extrem mühsam werden. Foto: Selle

německý důchodce, který byl právě vystěhován

Ačkoli soudce okresního soudu uznal „útrapy“ důchodců, „nepřeváží to nad oprávněnými zájmy pronajímatele“.

Senioři se proti rozhodnutí odvolali. Tři soudci krajského soudu ve Stuttgartu zamítli toto odvolání bez dalšího jednání. Podle nich má obec „legitimní důvod“ pro vystěhování, protože „byt je nezbytný pro plnění veřejnoprávních úkolů a povinností. Komunita jasně prokázala a dokázala, že byt potřebuje k ubytování uprchlíků,“ pokračoval soud.

“Nemáme žádnou šanci,” uvedl 76letý muž a dodal, že rozsudek je nespravedlivý.

Kuchyň v novém bytě bude zcela nezařízená a bez dřezu. Obec také požaduje kauci ve výši dvouměsíčního nájemného, ​​i když v jejich současném bytě takový požadavek neexistoval. A co se stane s jejich vlastním nábytkem z většího bytu, který již nelze použít v novém, menším?

„Nájemci odpovídají za likvidaci nábytku,“ uvedl k tématu starosta Gerhard Gertitschke.

Komunita také slíbila, že pomůže staršímu páru se stěhováním, což bude kvůli úzkým schodům v budově velmi obtížné, zdá se však, že odpověď starosty Gertitschkeho projevuje těmto dvěma důchodcům jen malé sympatie: “Můžeš použít své auto. Nyní také existují velmi dobrá elektricky poháněná chodítka a elektrická vozidla, která jsou legální k provozu na ulici, “ dodal.

Kdy a kolik žadatelů o azyl se bude v bytě pohybovat, dosud nebylo stanoveno. Jak se vyjádřil starosta, tak o tom by mělo být rozhodnuto hned poté, kdy se pár zcela vystěhuje.

Myslím, že nám všem je jasné, oč především starostovi obce jde. Samozřejmě se jedná o nemalé finanční příspěvky a různé dotace z EU i od státu, z nichž si i on sám jistě nemalou částku “ukrojí”. Právě proto vedou preference v Německu a dalších zemích vítačské strany. Je tam už příliš mnoho lidí, kteří jsou nějak finančně zainteresováni na azylovém byznysu. Rostoucí kriminalitu pak považují pouze za vedlejší nepříjemný efekt…

Na závěr připomínám. že v minulosti byl i vystěhovaný důchodce nadšeným vítačem, takže tímto se mu jeho vítání vrchovatě vrátilo. O kauze vypovídá i toto krátké video (v AJ):

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (26 votes, average: 4,85 out of 5)
Loading...