3.9.2020
Kategorie: Společnost

Prymula: Očkovaní nebudou nosit roušky a mít žádná omezení. A budou i žluté hvězdy?

Sdílejte článek:

TOMÁŠ VYORAL

„Lidé by si měli sami uvědomit, že budou v různém režimu – ti, co budou očkováni, nebudou muset nosit roušky a nebudou mít žádná omezení,“ varuje Prymula. A budou taky žluté hvězdy a takové ty jako hromadící tábory pro neočkované?

„Lidé by si měli sami uvědomit, že budou v různém režimu – ti, co budou očkováni, nebudou muset nosit roušky a nebudou mít žádná omezení,“ uvedl nedávno v tichosti podle článku iDnes vládní zmocněnec pro vědu a výzkum ve zdravotnictví, vakcínolog slibující COVID-19 vakcínu za baťovských 99 kaček, přední Svědek Covidův, Rouškarián a šiřitel paniky už od dob prasečí chřipky Roman Prymula.

Tak nám po dobách, kdy jsme byli kádrováni podle třídního původu či podle rasy, přicházejí časy, kdy budeme kádrováni podle vakcinace. Roman Prymula, vedle Maďara, Duška, Rážové či Jágrové, jedna z hlavních postav poblázněných mediální pozorností a mocí, jež jim padla do klína navzdory občas pochybné kvalifikaci či možným střetům zájmů (lobby pro farmaceutický průmysl: Maďar účast v očkovací firmě Avenier, Prymula obchody s dcerou viz níže…), podle všeho tuší, kam se události dále posunou.

Co žluté hvězdy a takové ty tábory?

Tak si říkám přijdou i žluté hvězdy? A takové ty ostnatým drátem obehnané hromadící nápravné tábory pro rebely bojující s totalitou pod záštitou epidemiologů – čím dál více se podobající totalitám dřívějším (ať už bolševické, fašistické, nacistické či jiné). A kontrolní, operační a hlídací komanda epidemiologů za pomoci Velkého bratra, pardon chytré karantény, jsou v jaké fázi?

Opakování matkou moudrosti, a tak si dovolím zopakovat několik zajímavých informací týkajících se vakcinologa Prymuly. První je z Forbesu: „Za přednášky, klinické studie a výzkum ročně inkasoval miliony korun od největších farmaceutických firem. Angažoval se ve společnosti Biovomed, která vzešla z neziskového sdružení na podporu výzkumu a vývoje. Ta utržila desítky milionů korun ročně právě za posudky pro firmy na jednotlivé přípravky. Společnosti dlouho šéfovala a do konce roku 2018 ji také vlastnila jeho dcera Karolína.“

Druhá z online rozhovoru pro Aktuálně v roce 2017: „A je třeba zmínit, že stát musí v některých případech chránit dítě před vlastní matkou.“ Asi něco jako nechvalně známý Barnevernet v Norsku? Soudruh plukovník Prymula zřejmě četl Orwella, Zamjatina, Huxleyho či Boyeovou. Jen se bohužel – v souladu se svým charakterem a páteří – inspiroval „temnou stranou síly“.

Sběratel funkcí a lobbista pro vakcíny na každý pšouk

Třetí je z webu ministerstva zdravotnictví, abychom viděli, s jakým expertem – na funkce to máme čest: „Zastával řadu funkcí v mezinárodních a národních organizacích a odborných společnostech (člen Management Board ECDC ve Stockholmu, NATO COMEDS WG-MT, ESWI, WHO poradce pro pneumokoky, atd.). V současnosti je členem WHO-ETAGE (Evropská imunizační komise), předsedou CEVAG (Středoevropská skupina pro podporu očkování), tajemníkem EVASG ESCMID (vakcinační skupina evropské mikrobiologické společnosti).“

Dodávám jen, že speciálně pro něj byla vymyšlena nová tuzemská funkce vládního zmocněnce pro vědu a výzkum ve zdravotnictví. A čím dalším by se Prymula mohl pochlubit vzhledem k tomu, že doposud nedostal prověrku na stupeň důvěrné, která je podle mnohých (já nejsem odborník) prakticky banální záležitostí. Co to skrývá ve skříni? Love z farmaceutické lobby? Tisíce roušek, tuny dezinfekce a vakcín? Napojení na Čínu (skrze čínskou medicínu)? Komunistická minulost? Těžko spekulovat, ať poví sám. Ale něco tam dozajista bude.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (26 votes, average: 4,62 out of 5)
Loading...