24.8.2020
Kategorie: Politika

Koronavirus je deka

Sdílejte článek:

IVAN BEDNÁŘ

Otevřu televizi, a hle. Šéf zdravotních statistik Dušek od rána do večera přesvědčuje posluchače, že zvyšují se počty nakažených jsou důsledkem většího počtu testovaných a že se tudíž nic neděje.

A trvalou hvězdou televizního zpravodajství je profesor, doktor, plukovník Prymula, ujišťující posluchače, že by mohlo být hůř (anebo také líp).

V jiné televizi nás hlavní hygienička ujišťuje, že situace je lepší než byla na jaře, ale neví se, jaká bude v zimě. Všichni se shodují, je důležité mýt si ruce (překvapivé) a nosit roušky (které ničemu nepomáhají).

Ostatní je v rukou Božích, pardon Babišových. Toho aspoň jeho poradci dokázali usměrnit, a tak už nehovoří, že zachránil tisíce mrtvých, ale, jak stojí v jeho vlajkové lodi goebelsovské propagandy MfD, že společně s ministrem Vojtěchem zachránili tisíce životů.

Chudák ministr zdravotnictví Vojtěch! Ten je nucen přednášet zcela protichůdné ukazy“ Andreje Babiše, měnící se téměř z hodiny na hodinu, podle toho jak Babišovi radí jeho píáristé, co asi tak chce ten český populus slyšet, a zvolna se mění v kašpárka z pimprdlové komedie.

I zahraniční zpravodajství je plné koronaviru. Rekordní počty nakažených ve Spojených státech se střídají s ještě většími rekordy z Brazílie. Až někde na druhém či třetí stupni důležitosti pak jsou blížící se volby ve Spojených státech, ve kterém prakticky všechna naše média drží palce socialistovi Bidenovi. A trvale zachmuřený zpravodaj České televize připomíná, že Donald Trump to tentokrát asi prohraje.

Korona vir přikryl všechno jako deka. Deka, pod kterou lapáme po dechu my všichni. I vzpomínkové akce k výročí 21. srpna musely ustoupit do pozadí. A premiér, z obav, aby ho lidé zase nevypískali, ujel raději do Liberce a na pietě u rozhlasu ho zastoupil Hamáček, stále častěji kryjící Babiše jako jeho fíkový list.

Chtěl bych se dozvědět, jak to vypadá s rekordním zadlužením státu, za co se utrácí těch 500 miliard korun, vytvářející rekordní schodek českého státního rozpočtu, jak probíhá zadlužování Evropské unie, kde si za souhlasné účasti většiny našich europoslanců, ano, i těch Babišových, odhlasoval parlament obří zadlužení ve výši 750 miliard euro (cca 20 bilionů korun), jak probíhá vyšetřování brněnské korupční aféry hnutí ANO STOKA, atd. ale mám smůlu. Zpravodajství vládne korona vir.

O zdravotním stavu prezidenta či o řádění hejtmanky Jermanové Pokorné ve Středočeském kraji, jehož úředníci zametají kauzy premiéra Babiše pod koberec, a pobírají nehorázné odměny, nebo o podezřelém podnikání hradního kancléře Mynáře, se nic nedovím. Zato vím kolik lidí se koronavirem nakazilo v Peru nebo Argentině.

Evropou obchází strašidlo koronapandemie. Pod rouškou boje proti němu si vláda usurpuje stále větší pravomoci, moc se koncentruje v rukách předsedy vlády. Varující je jeho členství v KSČ, spolupráce s StB, snaha vyhýbat se odpovědnosti za dotační machinace (a klidně ji hodit na své nemocné děti), způsoby, jimiž likviduje byznysovou konkurenci i politické oponenty, styl vládnutí…

Není to tak dlouho, co Babiš odmítal jakkoliv do politiky vstoupit. „Jsem původem Slovák, jsem bývalý člen KSČ, bývalý pracovník podniku zahraničního obchodu. Jsem takový ten prospěchář starého režimu, který do strany vlezl, aby mohl cestovat do zahraničí, nejsem asi historicky morální ideál,“ řekl proč se nehodlá zapojit do politiky v září 2011 v rozhovoru pro Hospodářské noviny.

Teď nám už jako předseda vlády ale vzkazuje „Matka Země a Otec Slunce nám vzkázali, že máme spolupracovat aspoň čtyři měsíce, máme se spojit a do tý naší zemičky nikdo nebude mluvit.“

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (28 votes, average: 4,61 out of 5)
Loading...