15.8.2020
Kategorie: Multikulturní soužití

Z blogu Vox Populi: Komu mohou sloužit další integrační centra pro mimoevropské cizince?

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Nevím proč právě nyní tato otázka rozvířila vášnivou debatu, když se tu tato centra staví už nějakou dobu. Snad proto, že se mají stavět další čtyři integrační centra pro mimoevropské cizince. To k těm, která zde již dávno jsou. Protože panují kolem těchto center různé spekulace, zkusme si trošku rozebrat nač by být mohla a nač zcela jistě ne. Tedy spíše komu sloužit mohou a komu nejspíš ne.

Než začnu s úvahami nad tím, nač tato centra jsou, tak již poněkolikáté zde připomínám, že těchto integračních center u nás máme již celkem dost, přičemž jsou to jen dva roky, co se jich hned několik otevřelo ve SČ kraji. V té době už byla nějaká ta centra v krajích ostatních a podle všeho právě pouze tento kraj žádné neměl.

integracnicentracr-850x550

Jak můžete zjistit v článku, který před dvěma lety o centrech informoval, tak tehdy vznikla integrační centra pro mimoevropské  cizince v Mladé Boleslavi, Benešově, Kladně, Příbrami a Kutné Hoře. Ale tato centra byla pouhým dodatkem těch stávajících!!

Porůznu v diskuzích se objevil první zcela mylný názor, že má jít o centra třeba pro Ukrajince nebo pracovníky z Balkánu. Jenže to vše jsou Evropané!! Ukrajinec ani Rumun nebo Bulhar se nepotřebují integrovat v nějakém podobném centru, které je navíc určeno výhradně pro cizince z mimoevropských zemí. Setkala jsem se v této souvislosti i s dosti bizarním názorem, že mohou být třeba pro Američany, kteří sem jdou učit angličtinu, ale to je přece také nesmysl, proč by pak měla být centra integrační??  Copak je Američan z nějaké zcela odlišné kultury, aby se zde musel ještě speciálně integrovat? Nepatří snad také k tzv. “západní kultuře”?

Jako nesmysl mi připadá i názor, že by se mělo jednat o integrační centrum pro Vietnamce, kterých je tu již tolik, že od svých soukmenovců mohou získat dostatek informací o tom, jak to u nás chodí, o zdejších zvyklostech apod. Pokud se tedy podíváte už jen na název těchto center tak musí být výslovně pro cizince, pro něž je naše kultura zcela cizí, proto se do ní nemohou tak lehce integrovat a navíc jde o cizince ze zemí mimo Evropu.

Nechci  podněcovat k dalším spekulacím, ale myslím, že máte vlastní rozum a vylučovací metodou musíte přijít na to, nač asi budou další 4 centra v různých krajích. Už to, že je mezi nimi třeba kraj Jihomoravský, tedy vstupní kraj pro invazisty od jihu a třeba kraj Ústecký, který sousedí s Německem, odkud k nám poslední dobou vrátili od hranic pěkných pár tisíc vetřelců, je docela k zamyšlení.

Pokud si pak připomeneme, že naše vláda podepsala, Agendu 2030, Marakéšskou deklaraci, Globální kompakt o uprchlících a v europarlamentu prošla tzv. “Africká deklarace”, podporující invazi z Afriky, máme zde další indicie.

Mainstream samozřejmě o integračních centrech zcela zarytě mlčí, nicméně to plně zapadá do jejich mlčení stran většiny výše uvedených promigračních pamfletů, s nimiž se naše vláda ztotožnila.

Takže než začnete  k tomuto tématu  kdekoli diskutovat, zkuste se zamyslet nad tím, kdo je to “mimoevropský cizinec” a kdo by asi potřeboval integraci do naší společnosti. Zkuste se podívat do zahraničí, stačí aktuální videa z ulic Itálie, Francie, Německa a dalších zemí. Pak zjistíte, kdo je ten neintegrovaný mimoevropský cizinec…

Pozn.: … mapka integračních center z titulku je dva roky stará, ještě před dokončením již vyznačených center v SČ kraji, otevřených v roce 2018 …

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 4,89 out of 5)
Loading...