7.7.2020
Kategorie: Ekonomika

Kancléř Mynář odmítá vrátit 6milionovou dotaci na penzion

Sdílejte článek:

MICHAL POHANKA

Uplynulo sotva pár měsíců od kauzy Prasátko a Vráťa už zase dělá potíže. Tentokrát jde ale o dost větší malér, protože odmítá vrátit 6milionovou dotaci na stavbu penzionu v Osvětimanech na Uherskohradišťsku. V žádosti o dotaci neuvedl, že projekt má návaznost na jiné dotace, čímž se v podstatě dopustil podvodu, takže může být vlastně rád, že po něm pouze chtějí zpátky prachy a ne taky dostat ho do tepláků.

6 míčů bude samozřejmě pro Vráťu velký problém, protože, jak známo, neměl ani z čeho uživit pašíka, takže ho musel během koronáče zapíchnout, aby čuník nezdechl hlady. Asi proto teď Mynář vykřikuje, že se bude bít do poslední kapky krve, aby miliony vracet nemusel.

Už dříve musel navalit skoro mega za jakési jiné dotační čachry. Jeho firma Clever Management asi moc chytrá není, když ani nechápe, že dotace se musí buďto náležitě využít nebo vrátit.

Před lety dostala jiná jeho firma Ski-Morava v toku času dva miliony korun na zasněžování a osvětlení sjezdovky v Nové Lhotě. Loni o tom psali: “Sjezdovka dodnes nefunguje a Mynář mezitím firmu přepsal na starostu Osvětiman. Státní fond, který peníze poslal, začal před několika měsíci po upozornění MF DNES záležitost vyšetřovat. A je pod drobnohledem Evropské komise.” Sněžná děla jiné Mynářovy sjezdovky v Osvětimanech navíc napájel načerno vybudovaným rybníkem.

Penzion Malovaný v Osvětimanech vydělává ročně miliony, Mynář přitom za stejné období platí směšný nájem 30 tisíc. To se to podniká, když se vezete na papalášské vlně.

V celém tom divném systému dotací se vůbec nevyznám, ale opravdu nechápu, proč by měl kdokoliv komukoliv poskytovat dotaci na penzion nebo na sjezdovku. Natož Vráťovi, tomu nedůvěryhodnému individuu, které ani nemá bezpečnostní prověrku na stupeň přísně tajné. Údajně ji nepotřebuje, zákon mu to prý neukládá. Jenže “absence bezpečnostní prověrky vyššího stupně nejvyššímu hradnímu úředníkovi komplikuje práci. Nesmí se seznamovat s utajenými skutečnostmi, nemůže proto prezidenta doprovázet například na jednání NATO.”

Takového kancléře bych nechtěl ani zadarmo. Ovšem: jaký hradní pán, takový sluha, že? Jestli on Vráťa nebude spíš tak trochu podvraťák. Styl jeho jednání v kauzách Prověrka, Prasátko, Penzion či Sjezdovka se mi ani trochu nelíbí.

Stát se má teď paní Kaslové omluvit za svého prezidenta v kauze Peroutka a svým občanům by se jedním vrzem mohl omluvit i za Mynáře, protože ten rozhodně není člověkem na svém místě.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 4,60 out of 5)
Loading...