2.7.2020
Kategorie: Multikulturní soužití

Náčelnice policie Seattlu se ptá, proč černoši dále umírají i v zóně osvobozené od policie CHOP pod správou – Na černých životech záleží?

Sdílejte článek:

REFORMY.CZ

Náčelnice police v Seattlu Carmen Best se ptá, proč dva Afro-Američané zemřeli na místě, které by „údajně mělo pracovat pro – Na černých životech záleží,“ když byl teď uprostřed v zóně CHOP osvobozené od policie zabit jako druhý ten 16letý teenager.

Ač už i sami organizátoři osvobozené zóny CHOP minulý týden vyzvali její okupanty, aby ji radši opustili, tak ta zóna stále zůstává být velice aktivní a zamořená zločinem jako vždy.

Před dvěma týdny tam byl zastřelen 19letý muž při incidentu, v němž byl další ještě zraněn. A podobnému incidentu došlo i v ranních hodinách v pondělí, když 16letý muž zůstal ležet mrtvý a 14letý je kriticky zraněný.

Policejní náčelnice během tiskové konference, při níž na ni stoupenci – Na černých životech záleží – pokřikovali, konstatovala: „Je velice nešťastné, že v té zóně, co si říká CHOP, máme už další vraždu, dva Afro-Američany tam zamordovali na místě, co o sobě prohlašuje, že pracuje pro hnutí – Na černých životech záleží.“

Byla tak dobrá, že se uchýlila i k tvrzení, že aktivistům se nemělo dovolit, „aby si zabrali celou čtvrť,“ s dodatkem, „co je moc, toho je moc.“

„Jako Afro-Americká žena, co má černé strýce a bratry a spolupracovníky, bych nechtěla, aby pobývali v této oblasti,“ řekla Best, než byla opět přerušena kýmsi, kdo troubil na roh.

„Takovýto typ chování je iracionální a nepřijatelný,“ dodala.

Pokroková starostka Seattlu Jenny Durkan původně CHOP hájila a líčila ho jako „léto lásky,“ a ani tou explozí znásilnění a dalších násilných činů v této oblasti se původně nenechávala ve svém přesvědčení zmást.

Teď už ale udělala obrat o 180 stupňů a policii konečně koncem minulého týdne nařídila, aby tu CHOP zónu rozbili, k tomu však zatím ještě nedošlo.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (23 votes, average: 4,83 out of 5)
Loading...