2.12.2019
Kategorie: Politika

Východní despocie zase ukazují co jsou zač

Sdílejte článek:

TOMÁŠ FLAŠKA

FLASKAAle ono ani tak nejde o Rusko a Čínu, jako spíše o mnohé naše ústavní činitele a jejich obdivovatele. Kdy už tito lidé pochopí, že pro ty dva státy jsme jen hmyz, který má poslouchat a držet ústa a krok?

Dějí se dvě věci. Starosta Řeporyj Novotný naprosto šokoval v ruské televizi, když v jejich hlavní zpravodajské relaci ruskému národu sdělil, že jejich názor u nás nikoho nezajímá (to bohužel neměl úplně pravdu), ale především, že co mají Rusové co kritizovat válečné události, když sami byli ještě rok a půl po začátku války Hitlerovým spojencem a v Katyni sami povraždili několik tisíc polských důstojníků.

Tak tohle u nich už nikdo dlouho, kdo ví jestli vůbec, neslyšel. Ruskou televizi, zvyklou, že u nich se říká jen to, co se smí, ani nenapadlo, že někdo se odváží něčeho úplně jiného. Řešila to čistě rusky a starostu Novotného prostě odstřihla. Ale udělal pro porozumění mezi národy určitě víc, než všichni ti cizí agenti, kterých se Rusové tak bojí, dohromady.

Web městské části Řeporyje byl v těchto dnech napaden hackery, což se doposud nikdy nestalo. Náhoda? Tomu asi nevěří nikdo. Samozřejmě že se nedokáže, že za tím byli přímo Rusové. Ani to netvrdím. Ale kdo za tím byl, tak s Rusy evidentně velmi sympatizuje. A celé to ukazuje, co jsou všichni tito lidé zač. A když na takovéto týpky ukáže BIS, tak tuto naši tajnou službu, kterou chválí za spolupráci asi nejlepší tajná služba na světě, izraelská, náš moudrý pan prezident označí za čučkaře.

Ostatně jaký názor na nás mají Rusové ukázal případ ministra Tomana při návštěvě Ruska. Rusové mu prostě nedali povolení k vnitrostátnímu letu a nechali ho den trčet na letišti. Nás ministr zahraničí sice tvrdí, že to byla technická chyba (šéf diplomacie logicky musí jednat diplomaticky), ta chyba byla dokonce na naší straně (to se vyjádřila Moskva a my s tím vysvětlením ústy našich nejvyšších samozřejmě souhlasíme), ale věřit tomu mohou opravdu jen skalní fandové Putina a spol. Nikdo mi nenamluví, že kdyby byla na ruské straně vůle, tak se nějaké administrativní pochybení nevyřeší v řádu dvou hodin.

Jenom to ukazuje, že je naprosto pod rozlišovací schopností Rusů vidět, kdo jim leze do zadnice a kdo ne. Prostě jsou to Češi, ten malý národ, který bude buď poslouchat, nebo ať drží ústa.

A kolegium našeho moudrého prezidenta se dále usneslo, že plánovaná cesta předsedy Senátu pana Kubery na Tchaj-wan je špatná. Panu předsedovi Senátu vzkázal pan prezident, že už nebude jeho přítelem a že u něho končí. V podobném smyslu (že ta cesta by se konat neměla) se vyjádřil i šéf diplomacie Petříček (ČSSD) a premiér Andrej Babiš (ANO).

Nevím čeho se bojí. Že nám Čína přiškrtí ten vzájemný obchod, který se tak nějak blíží skoro k nulovým hodnotám? S Tchaj-wanem máme obchodní výměnu mnohonásobně větší. Neměli by se tedy naši nejvyšší v zájmu naší ekonomiky spíše starat o to, že kdyby pan Kubera na Tchaj-wan nejel, že by nám mohli hrozit škody poněkud větší?

A až tam odletí podepíší naši nejvyšší ústavní činitelé zase prosebníčkovou petici s obrovskou omluvou Číně, jako když si dovolil bývalý ministr kultury setkat se s Dalajámou? Takhle si tedy představujeme nezávislou zahraniční politiku, když lidé, kteří toto vše obdivují, volají po vystoupení z EU?

Nejveselejší je že oba dva protagonisté, jak starosta Novotný, tak předseda Senátu Kubera, jsou členy ODS. Té ODS o které mnozí kritici tvrdí, že s tím uspávačem hadů v čele (myšlen předseda Fiala) nemá žádnou šanci. A když se objeví lidé, o kterých je slyšet, kteří jsou vidět, tak jim zase nemohou přijít na jméno. Prostě nemají rádi ODS, ale nahlas se to říci stydí. Přesně v duchu té bojácné oddanosti vůči východním despociím.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (37 votes, average: 2,30 out of 5)
Loading...