25.11.2019
Kategorie: Společnost

Smutná realita

Sdílejte článek:

IVAN TURNOVEC

turnovecHodnocení které stojí za zamyšlení nejen dnes – Žijeme totiž v zemi, kde se na nikoho nelze spolehnout a kde nikomu za jeho chování není hanba. Toto hodnocení společenského klimatu v naší zemi je velmi výstižné. Z české kotliny se kamsi vytratila slušnost a stud.

Pojem hanba je dnes už srozumitelný málokomu. Dítě se nestydí zesměšnit učitele, muž se nestydí opustit ženu a děti kvůli milence, potomci se nestydí zvednout ruku na své rodiče, není žádnou hanbou žít jako parazit nebo veřejně propagovat zlo.

Proč by se tedy měli politici ve službách mafií stydět lhát, krást a podvádět? Svoji velikou vinu na tomto stavu mají sdělovací prostředky, které z banalit dělají tragédie a naopak ze skutečně tragických věcí banalitu. Žijeme v divné době. Normy chování nám prezentují svým nenormálním chováním duchaprázdné celebrity všeho druhu, které zaujaly místo jako vzory po moudrých básnících a osvícených autoritách, na které moderní český „Evropan“ už dávno zapomněl. Z pořadů některých televizních stanic, které by měly kultivovat lidskou duši a zjemňovat smysl pro krásu, pravdu a dobro, teče většinou krev.

Chápu, proč se pro jejich označení celkem logicky používá termín televizní kanály. Politiky to co se děje v žádném případě nezajímá. Ti mají jiné starosti. Stávající garnituře jde o to, aby se ve službách různých mafií udržela u moci co nejdéle jakoukoli strategií, a ti, kteří mlsně hledí na jejich místa, hledají taktiku, jak by je mohli vystřídat. Bez onoho přežitku, kterému se říkávalo stud. Obyčejní smrtelníci v této zemi trpí oprávněnými pocity křivdy a nespravedlnosti, ale parní válec politiky a byznysu si vesele jede dál.

A proč by ne! Sliby, fráze a široké úsměvy těch (všeho) schopných z předvolebních plakátů tak snadno a rychle shoří pod jeho kotlem. A nikdo se opět za nic nestydí. Bojím se, že se to již nezmění. Bez ohledu na realitu přeji všem přátelům v roce 2020 zdraví a spokojenost.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...