14.11.2019
Kategorie: Společnost

Když Moravec na ČT o morálce káže …

Sdílejte článek:

MICHAL RUSEK 

Ty sociální sítě! Ty Internety! Chudí, neschopní a závistiví lidé mluví o “lepšolidech”, “havloidech” atd. Takže vážený pane Rychetský, vážený pane Moravče. To, co jste v tomto speciálu OVM zejména vy dva spolu předvedli, kdy se před 500 mladými studenty všemi silami tváříte, že zcela konkrétně vy dva n e j s t e součástí problému, nebo že snad právě vy dva umíte správně rozlišovat (!) mezi dobrem a zlem, tak to je nekonečné pokrytectví a neskutečná, pardon za to slovo, ukázková etická p r a s á r n a.

Příčinou problému je prý samotná existence sociálních sití! Jako kdyby zde byla jaksi plošně (jak manipuluje Rychetský) zejména anonymní kritika…

Nejvýznamnější moderátor ČT, jakási “vlajková loď ČT, dalo byse dokonce říci, Václav Moravec, má dlouhé a předlouhé roky skoro každou nedělí celé 2 hodiny naprosto exkluzivní prostor, aby si zval hosty a upozorňoval na podstatné věci.

Mohl bych zde hodinu a více psát na toto téma, jakým tématům se NIKDY NEVĚNOVAL, jaké HOSTY SI NIKDY NEPOZVAL, a hlavně JAKÉ OTÁZKY NIKDY NEPOLOŽIL. Je nepochybné, že tragický stav etiky hlavních redaktorů ČT je podstatnou součástí otřesného marasmu a “pýchy”, jež v této zemi můžeme pozorovat.

Podobnou kritiku bychom mohli vznést vůči významné osobě české justice, panu Rychetskému.

A vše zaštiťuje osoba a jméno Václava Havla. Měli bychom lépe číst jeho rané dílo, kde mj. právě V. Havel popisuje krizi Západu, která je (byla) symetrická k šedému východu před rokem 1989. Jenže (!) právě jeho rané dílo se nám dnes už nehodí. Tento výborný a ještě autentický (!) V. Havel raný má být zapomenut. Máme znát jen Havla zpracovaného názory a zájmy mj. Georga Sorose, který financoval Chartu77 a s Havlem se mj. v prosinci 1989 osobně sešel, což Soroš sám připomíná (viz YT).

Ti mladí lidé přece nemají životní zkušenost, aby uměli a mohli (!) prohlédnout, že před nimi mluví o etice, pravdě, dobru a spravedlnosti lidé, kteří se v prvé řadě pevně drží svých pozic v mocenské hierarchii, ale nejen to, v řadě prokazatelných případů stojí přesně na opačně straně, než o které tak věrohodně mluví. Oni, samozvaní mluvčí lásky, etiky, dobra a spravedlnosti.

Co s tím? Když, řečeno s Karlem Krylem, obrazně, “vrah o morálce káže”?

Dokud se jasně nepopíše faleš a pokrytectví pozdního Havla (cca od února 1990), tak není možná dobrá změna. Dokud je jméno V. Havel přikrývkou toho všeho zla, co Západ a USA zde za poslední desetiletí udělaly silově mocensky špatně, dobrá změna se nekoná a konat nemůže. Dokud se my nad tím nepozastavíme.

  • Michal Rusek, FB
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 4,82 out of 5)
Loading...