10.11.2019
Kategorie: Historie

Komunisté vraždili hrdiny protinacistického odboje

Sdílejte článek:

JAN ZIEGLER

blogerzieJednou z obětí rudého teroru se stal velitel Viliam Žingor, který úspěšně velel partyzánské brigádě v Slovenském národním povstání. Další byl také hrdina SNP Josef Trojan, i toho popravili rudí zločinci.

V zajímavém článku na webu Aktualne.cz o tom píše Jan Gazdík. Tato komunistická svinstva je dobré si neustále připomínat. Slovák Žingor a Čech Trojan, kteří se statečně postavili německé nacistické okupaci, byli na základě vykonstruovaných procesů komunistickým režimem popraveni. Tak jako oni bohužel dopadla řada odvážných protinacistických bojovníků včetně pilotů britského královského letectva, kteří byli buď rovnou popraveni, případně odsouzeni k mnohaletým vězením, v nichž někteří jako letec Josef Bryks nelidské zacházení nepřežili. Další jako Jan Smudek byli rudými zločinci donuceni k emigraci.

Je smutné, že lidé, kteří milovali svou vlast a v boji s nacistickými okupanty riskovali své životy, se od vlastní země dočkali takového nevděku. Na jejich osudech je vidět, že rudá a černá totalita toho mají hodně společného, především rády poslušné loutky a nikoliv sebevědomé osobnosti, a proto je také likvidují.

Za velký zločin komunistů považují také fakt, že tyto skutečné hrdiny vymazali z pamětí lidí a nahradili je nejrůznějšími pseudohrdiny typu Julia Fučíka. Ten v podstatě kromě roznášení Rudého práva žádný odboj nevyvíjel, a ač ozbrojený, tak při zatýkání se vzdal bez boje a u výslechu na gestapu mluvil víc, než bylo zdrávo. Naproti tomu Tři králové, podplukovníci Josef Mašín a Josef Balabán a štábní kapitán Václav Morávek se při raziích gestapa bránili do poslední možné chvíle. Neozbrojený Jan Smudek se při zatýkání v Domažlicích dokázal zmocnit pistole, kterou postřelil a těžce zranil velitele klatovského gestapa, a nakonec utekl. I když budu hodně shovívavý, tak Fučík a mnozí jiní komunisté, rádoby odbojáři, se těmto lidem nevyrovnají ani náhodou.

Je načase, aby si Češi znovu začali vážit opravdových protinacistických bojovníků, a ne těch vymyšlených. Zas tolik hrdinů a vzorů v historii nemáme, a bylo by škoda je i nadále ignorovat.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 3,10 out of 5)
Loading...