21.10.2019
Kategorie: Multikulturní soužití

Jak Palestinci oficiálně oslavují vrahy a teroristy a jak porušují duch olympionismu

Sdílejte článek:

HANA LUKEŠOVÁ 

Palestinská sportovní organizace, která sdružuje mladé palestinské dívky, bojovnice karate, nedávno uspořádala soutěž „Mistrovství sester Dalal Mughrabi pro mladé ženy“. Kdo je vlastně Dalal Mugrabhi? Normální zdravé společnosti pojmenovávají své sportovní akce po významných osobnostech, které vynikaly v oblastech sportu, vědy a umění, po lidech, kterých si nejvíce vážíme. Tyto prosté zásady slušnosti u tzv. Palestinců neplatí. Ti pojmenovávají své ulice, kulturní a historická centra, sportovní akce po svých nejvýznamnějších teroristech, po vrazích Izraelců, respektive Židů.

 
Nyní k Dalal Mughrabi. Dne 9.3.1978, vedla tehdy 19letá Mughrabi skupinu 13 teroristů z Fatahu, kteří se vylodili z malých lodí na izraelském pobřeží v Galileji. Toho rána Gail Rubin, mladá americko-židovská fotografka pořizovala fotografie vzácných ptáků poblíž vody. Její díla byla vystavena v Židovském muzeu v New Yorku a dalších místech. Jeden ze „spolubojovníků“ Mugrabhi dosvědčil, že se nejprve zeptala Rubin, jak se dostala do „Palestiny“, poté, když odpověděla, že vstoupila do země přes izraelské turistické vízum, ji Mugrabhi zastřelila.
 
Po této vraždě tito teroristé z Fatahu přistoupili k nejbližší pobřežní silnici, kde spatřili projíždějící izraelský autobus. Teroristé posléze zaútočili na autobus a během následující střelby usmrtili 36 Izraelců, z nichž 12 bylo dětí. Mugrabhi byla zastřelena izraelskými bojovými jednotkami. Tento teroristický útok vešel do dějin pod jako „masakr na pobřežní silnici“. Od této doby byla Mugrabhi mezi palestinským vedením a palestinskými médii oslavována jako hrdinka, vzor pro všechny palestinské děti. Palestinská federace karate je součástí mezinárodních sportovních organizací.
 
Dalším opěvovaným teroristou je Khalil Al Wazir, spoluzakladatel Fatahu, známý pod svým „bojovým jménem“ Abu Džihád, který se stal smutně proslulým kvůli své násilné teroristické činnosti. Al Wazir (Abu Džijád) je přímo zodpovědný za útoky, při nichž přišlo o život 125 lidí. Mezi nejznámější jeho akce patří vražda amerických diplomatů v Chartůmu (v Sudánu) a již zmíněný „masakr na pobřežní silnici“.  Po tomto muži pojmenovala Palestinská samospráva šachový turnaj, kterého se účastnili mladí palestinští šachisté.
.
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 4,47 out of 5)
Loading...