28.8.2019
Kategorie: Exklusivně pro PP, Společnost

Dvojí metr německé spravedlnosti

Sdílejte článek:

VÁCLAV HUSÁK

vaclav-husak53659552_0Po přečtení novinového titulku o nákladním vlaku se dřívím, který před několika dny nikým neřízen vyjel z chebského nádraží směrem do Německa, jsem se pořádně vyděsil. Zejména když jsem se dověděl, že se vlak „utržený ze řetězu“ projel spoustou stanic, aby nakonec sám zastavil až zhruba po 100 kilometrech zběsilé jízdy.

To moje zděšení však mělo svůj logický důvod. Poměrně nedávno jsem na Neviditelném psu  zveřejnil glosu českém řidiči nákladního automobilu, který v Německu riskantně předjížděl a mohl způsobit vážnou dopravní nehodu. Sice mohl, ale nezpůsobil.

Přesto však byl českým soudcem Martinem Vrbíkem z brněnského kraj­ského soudu vydán k trestnímu stíhání do Německa. A obvinění? Pokus o vraždu s trestní sazbou až doživotí !!!

A teď zase tohle !!! Jestli jste v tom, čeští kluci aiznboňácký namočeni, tak pozdrav pán bůh! Nejsou !!! O případu informoval server listu Münchner Merkur. Podle jeho informací si neřiditelný vlak vlastní chybou nechali ujet železničáři němečtí. Když si představím, že vlak projížděl bez kontroly mnoha stanicemi s cestujícími stojícími na perónech, že na řadě míst zabránili němečtí železničáři velké tragedii tím, že „šílenému vlaku“ uvolňovali trať zastavením jiných vlaků, nejeví se mi situace jako „zábavná selanka“. Právně bych ji kvalifikoval minimálně jako trestný čin obecného ohrožení.

Případem se zabývá německá policie i drážní inspekce. Ta již rozhodla, že ani nezahájí formální vyšetřování. Podle jejího mluvčího Gerda Münnicha proto, že k žádné vážné nehodě nedošlo. Uvidíme, k jakému výsledku povede vyšetřování německé policie. Pokud bychom však měli incident posuzovat optikou českého řidiče náklaďáku ohroženého až doživotím, museli by dva organizační chybou se provinivší němečtí strojvůdci odsouzeni k popravě „tupou kulkou“.

   

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...