14.8.2019
Kategorie: Společnost

Všechno, co jste kdy nechtěli vědět o Grétě, ale přesto vám to řekli. A naopak

Sdílejte článek:

LU LINA

Díky těm médiím, která sebe sama označují z neznámých důvodů jako „seriózní“ , se ke mně dostává nadbytek informací, bez jejichž znalosti bych se docela dobře obešel. A informace, často dokonce o téže věci, které bych naopak rád měl, v nich až příliš často chybí. Týká se to například jedné švédské puberťačky, jíž tato média už kanonizovala a díky souběžné politické poptávce z ní učinila ikonu klimatické revoluce, jejíž destruktivní potenciál je srovnatelný s ruskou bolševickou či čínskou kulturní revolucí.

Faktu, že společný, čistě marketingový produkt klimatických aktivistů a liberálních médií v podobě požehnaného dítěte je mi díky tomu nyní vnucován jako následováníhodný vzor a naprosto vážně míněný tvůrce podoby mé blízké budoucnosti, ještě stále – důkazům navzdory – odmítám uvěřit. Ještě stále nevěřícně doufám, že to celé je nějaká recese. Protože jestli není a bohužel to přesně tak vypadá, tak nás po tradičním čtvrt století relativního klidu opět čekají skutečně zajímavé časy.

Téma boje proti planetě ve jménu její záchrany spočívajícího v tom, že se Evropa sama střelí ne do jedné, ale do obou dolních končetin, které nyní cloumá evropskou politikou, je už samo o sobě dostatečně absurdní. Když k tomu přidám fakt, že média a politici mne naprosto vážně nutí, abych se v tomto boji navíc inspiroval papouškováním mentálně handicapované holčičky, jejíž seznam psychiatrických diagnóz je skoro stejně dlouhý, jako seznam akademických titulů pátera Halíka, vychází mi z toho zatím jediné.

Chemtrails existují, pouze jejich působení a účel jsou zřejmě jiné, než tvrdí konspirátoři. Jinak si to sice davové, ale zároveň vysoce selektivní šílenství momentálně vysvětlit neumím.

Díky tomuto politickému trendu a těmto médiím jsem, aniž bych po tom toužil, slyšel bajku o svaté Grétě tolikrát, že ji znám nazpaměť. Vím co říká, co si myslí, co její stvořitelé a donátoři chtějí, abych si myslel já, co jí, čím a kam cestuje a jak to zachraňování planety především tím, že se já uskrovním a rozdělím, vlastně celé začalo.

Co nevím, respektive vím, ale ne ze „seriózních“ médií, jsou fakta o životě a skutcích svaté Gréty, která to neposkvrněné početí kapku poskvrňují. Protože taková fakta „seriozní“ média zásadně nezveřejňují. A zdaleka ne jen v případě Gréty. Což je ovšem logické, neboť by se tím zase střílela do nohy ona. Nemohou na jedné straně zveřejnit bláboly a lži a hned vedle fakta a pravdu. Celý koncept „seriózních“ a „dezinformačních webů“by šel do kytek.

A tak jsem se od nich nedozvěděl například to, že zázračné zjevení se Pipi Klimatické, jejíž jedna choroba se projevuje „opakováním vtíravé myšlenky a nutkavých chováním“ není ani tak zázrak jako spíš poměrně nechutný kalkulklimaticky uvědomělých rodičů a zelených aktivistů. Jehož účelem bylo prosadit určitou, běžnými demokratickými způsoby téměř jistě neprosaditelnou agendu. Což se tedy povedlo fantasticky, všechna čest.

Ani informaci o tom, že svatá Gréta na mládežnickém summitu Smile for Future v Lausanne pouze neprorokovala a nekázala, ale jako Kristus také vyhnala z „chrámu“ tentokrát nikoliv směnárníky, ale novináře, jsem se z těchto médií s patentem na pravdu nedozvěděl. Švýcarští novináři prý nepsali o setkání dostatečně optimisticky a ze správného úhlu, čímž mezi účastníky akce, kteří vedli velice vzrušenou debatu o tom, jestli mají být nevěřící ke konverzi na klimatické náboženství nuceni násilím, nebo jestli bude stačit pouhá pohrůžka, vyvolali nezdravou atmosféru. Informaci přinesly pouze iDnes, Lidovky a Novinky. Zveřejnily ji i Parlamentky, ale to je ruská dezinformace, takže se pochopitelně nepočítají.

Udělat něco podobného například Zeman, poběží na ČT nonstop speciál na téma „Ohrožení principu svobody médií?“ ještě dneska.

Veřejnoprávní Rádio Jerevan místo toho považovalo za daleko důležitější předat nám její poselství o tom, že se rozhodla zaměřit více své pozornosti na Asii. Klimatické běsnění tam prý zatím nedosahuje žádoucí intenzity. Což zní nadějně.

Půl roku o ní neuslyšíme, protože bude cestovat ekologicky. Po vystoupení z vlaku či z plachetnice by si mohla na náměstí Nebeského klidu sednout s cedulí Skolstrejk for Klimatet a začít přes světová média vyzývat čínské školáky, aby se k ní přidali. S vysvětlením, že staří Číňani z čiré hamižnosti a zabedněnosti likvidují budoucnost mladých Číňanů, což ona nepřipustí. Šámalová by jí pak mohla do čínského blázince nosit pomeranče od Petříčka a povzbudivé vzkazy od papeže.

Soustavná manipulace, zkreslování, zamlčování, vychovávání a lhaní, místo prostého informování nebo profesionálně pojatého komentování jsou důvodem, proč prestiž novinářského povolání vytrvale klesá a v současnosti se na samém chvostu tabulky přetahuje s uklízečkou.

Kromě iPrimy nikdo další tento průzkum nezveřejnil…

Autor: 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (37 votes, average: 4,84 out of 5)
Loading...