24.7.2019
Kategorie: Kultura a tipy

007 ženská, Thor ženská a LGBT Marvel – filmový průmysl se zbláznil

Sdílejte článek:

MARTIN BRAUN

A to asi doslova a do písmene. Tedy ne samotný průmysl ale jeho vůdcové a producenti a tvůrci, prostě všichni kdo se kolem toho pohybují.

Když jsem ještě před léty slyšel, že by Jamese Bonda měl hrát černoch jen jsem pokrčil rameny. Když se pak ozvaly hlasy, že kvůli korektnosti by to měla být žena, hodně jsem se zasmál, i když vím že ženy umí skvěle zahrát akční hrdinky. Kdo by nevzpomenul na kouzelnou Cynthii Rothrock. Nicméně James Bond? No přátelé korektnosti se nedali a vymysleli okliku. Bond zůstane Bondem ale 007 bude žena. Jaký to bude mít smysl uvidíme v kině, už jen pro tu srandu to bude stát za to vidět.

Nicméně včera explodovala další bomba. Asi si paní režisérka řekla MEE TOO a do role Thora v nově vznikajícím komixovém filmu obsadila Natali Portman. Nechtěl jsem tomu věřit, říkal jsem si že to musí být nějaká sranda ale není. Opravdu. Děj bude nějak zašmodrchaný, ostatně v komixu prý už se to stalo, nevím komixy nečtu, tak to vrazí na filmové plátno.

Říkám si, kdy Aquamana bude hrát nějaká žena? Nejlépe v burce aby to bylo in. Objeví se v člunu ve středozemním moři, kde jí z vody vytáhne nějaká hrdinná německá námořnice. Ach jo. Mythologie pláče. Přímo řve nářkem.

Já neměl Thora rád už od prvního dílu. Ostatně, na více jsem neměl žaludek. S tím hollywoodským przněním mýtů jsem měl problém ostatně i u pokusů přiblížit Řecké báje. Viděli jste například remake klasiky, Souboj Titánů? Příšernost. A Thor nebyl o nic lepší. Naopak spíše horší.

Jenže dokud se to drželo alespoň vzdáleně základů severské mythologie, tak se nad tím dalo mávnout rukou. Ale Thor jako žena? A navíc to není vše. Novinka se objeví i u Valkýr. Jakási Tessa Thompson, představitelka jedné z Valkýr se stane králem ( ???) Asgardu a bude hledat svou královnu.. Jak trefně uvádí buzzfeednews bude se tak jednat o první LGBT Marwelovku. A tak se musím obrátit s prosbou k nejvyššímu a doufám že čte můj blog.

Drahý Bože všemohoucí, prosím, vrať nám nešťastným ty krásné filmové příběhy, kdy vše mělo alespoň nějaký smysl a i když film pojednával o naprosté fantazii nebylo to proti logice tak silně jako to dělají dnešní tvůrci jen proto, aby se zalíbili mocné lobby, která ničí už i filmový svět.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (32 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...