Na Václavským Václaváku … je tam plno člověků

Sdílejte článek:

KAREL KŘÍŽ

kkriz18Dnes se opět bude demonstrovat na Václavském náměstí. Pořadatelé očekávají prý až sto tisíc lidí. Národ je však opět rozdělen. Jedni demonstraci schvalují a žádají demisi premiéra Babiše, druzí poukazují na fakt, že svolavatelé patří do okruhu “pražské kavárny” a vidí za celou akcí pokus o nějaký český “Majdan”. Kde je pravda?

Nejdříve se je třeba podívat na hlavní figuru o kterou se nyní na společenské šachovnici a Václaváku hraje. Andrej Babiš vulgo Bureš je bolševický fízl a udavač, komunista, erární pseudopodnikatel, vekslák s dotacemi a politický šíbr, který si z korupce udělal živnost. Že je premiérem této země 30 let po “pádu komunismu” je nebetyčná ostuda a mnoho vypovídá o socialismu zažraném do mozku většiny českých voličů. Požadavek demonstrantů na jeho demisi je tedy plně legitimní.

Nic na tom nemění ani fakt, že odpůrci demonstrací křičí, že byl zvolený v řádných demokratických volbách a politika, že se prý nedělá na ulici. S prominutím, hovno! Kdyby lidi ve světě nedemonstrovali proti svým zkorumpovaným zlodějským vládám, kdyby nedávali najevo svůj nesouhlas, byli by jen za tupé ovce a nakonec i na pádu komunistické diktatury v roce 1989 měla ona “ulice” svůj částečný podíl.

Další téma, které resonuje mezi odpůrci dnešních demonstrací je údajné zapojení globálních elit v čele se Sorosem, které prý u nás organizují další “Majdan” a všechno platí, protože prý Babiš nejede v rytmu multikulturní politiky EU a bojuje proti migrantům. Důkazem mají být dokonalá organizace akcí, ozvučení, připravené transparenty a plakáty a další. No nechci nikomu sahat do myšlenkových pochodů, ale toto je hovadina na první pohled.

Babiš není žádným bojovníkem proti migrantům, natož proti EU. Babiš je obyčejný oligarcha, zcela závislý na čerpání erárních peněz, které mu posílá český i evropský daňový poplatník díky zlodějskému daňovému výpalnému vymyšlenému jeho ideologickými neomarxistickými soudruhy. Tedy dokonalá sorosovská EUfigurka. Bez těchto korupčních penězovodů a klientelistických šméček by byl tak maximálně prodavačem párků někde ve stánku a nikdo by ho neznal.

Kdyby byl frajer a opravdový chlap, nikdy by jako politik, ale i jen jako normální podnikatel, nechtěl žádné dotace, žádné investiční pobídky, žádné obchody se státem smrdící korupcí na sto honů. Pak by mohl vykřikovat něco o boji s korupcí, zlodějské ODS, zločinci Kalouskovi a podobně. V jeho situaci je to směšné, dětinské a nedůvěryhodné.

Z mého pohledu tedy s hlavním cílem demonstrantů souhlasím. Nicméně, abych je mohl opravdu podpořit chybí mi tam zcela zásadní věc. Babiše vyzývají k odstoupení na základě machinací s dotacemi. Proč tedy nedemonstrují primárně za jejich zrušení? To ony jsou hlavní zlo! To ony jsou nástrojem politiků na korupční zlodějiny, které jim snáší zlatá vejce do jejich hnízd. To ony přelévají peníze z krvavě odvedených až 70% celkových daní od produktivního pracujícího poplatníka do kapes politických nemakačenků. Proč nedemonstrují proti neomarxistické EU, která je tohoto zla původcem? Odstoupení jednoho dotačního veksláka nic na systému nezmění. Změnit se musí systém. A to dnešní demonstrace na Václaváku bohužel neřeší.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (46 votes, average: 3,78 out of 5)
Loading...