26.5.2019
Kategorie: Multikulturní soužití

Němečtí politici volají po evropském islámu

Sdílejte článek:

JITKA MOODY

Řešením podle nich má být progresivnější islám, který sladí náboženství s evropským způsobem života. Dokonce v pokrokovém Germanistánu zašli tak daleko, že prohlásili: „Místo tolerování symbolů zpátečnické, vůči ženám nepřátelské formě islámu, musíme prosadit reformu evropského islámu kompatibilního s našimi hodnotami a svobodami.“ Více ZDE.

Pochopitelně to všechno zní moc pěkně. Až příliš pěkně na to, aby to mohla být pravda.

Strašně by mne ale zajímalo, jak toho chtějí tito dva němečtí pánové v praxi dosáhnout. Sednou si s vybranými imámy u stolu a vyloží jim, že ženy se nemají co zahalovat a chlapi by se měli začít holit. Věk na vdávání je teprve takový, když děvče dosáhne v kuchyni na nejvyšší poličku. Vraždy ze cti by se měly krapet omezit, psi jsou strašně fajn společníci a dobře propečené sele může být dokonce ještě větší ráj než 72 panen v nebi. No a na to měsíční hladovění by se mohli taky vykašlat, když už jsme u toho. A pokud by to už nebylo příliš, nešlo by něco udělat s džihádem a terorismem vůbec?

Nechápejte mne špatně, já se tomu nevysmívám. Moc myšlence moderního islámu naopak fandím, jen ani trochu nevěřím. Bohužel.

Když se mluvilo o pouhé integraci, Arabové a Afričané se vztekali, že chtít ať se integrují, tím říkáme, že je naše kultura hodnotnější než ta jejich. Pokud jim srdnatě hodláte říct, že jejich víra, jejich Alláh není pro Evropu dost dobrý, tak já chci být v hodně bezpečné vzdálenosti.

Tak především, muslimové věří, že islám je komplexní a univerzální, existuje už od počátku věků a je to víra, o níž kušnili všichni proroci od Adama po Ježíše. Korán v arabském originále je pak muslimovi neměnitelné a konečné slovo Boží.

Už jen myšlenka, že jim ten korán a hadísy krapet proškrtáte, je nereálná. No a když jim zkusíte vyložit, že ten Muhammed to s tím vražděním bezvěrců a otrokyněmi a povinnou islamizací světa tak úplně nemyslel, tak vám zkusím dát jednu dobře míněnou radu.

Utíkejte. Hned!

Autor: 


 


Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...