17.5.2019
Kategorie: Společnost

Nový Zéland: Politická policie navštěvuje občany

Sdílejte článek:

MIKE/P.J.WATSON

Novozélanďany navštěvuje policie, aby zkontrolovali jejich politické názory, přičemž jeden jednotlivec tvrdí, že se ho orgány zeptaly, zda podporuje Donalda Trumpa.

Návštěvy probíhají jako reakce na masakr v mešitě Christchurch v březnu.

V jednom klipu dorazí ozbrojená policie v neděli ráno do domova muže, aby ho vyzpovídala v souvislosti s jeho politickým přesvědčením.

„Důvodem, proč jsme tady, v podstatě je to ohledně nedávných událostí v Christchurchu, kde se tam střílelo, bylo identifikováno mnoho lidí, u kterých jsme byli požádáni, abychom je navštívili a promluvili si s nimi a vy jste jeden z těch lidí,“  říká důstojník.

Muž je rád, že s policajty může mluvit, ale oni s ním odmítají mluvit na kameru a nakonec policisté odejdou.

V samostatném klipu jiný muž popisuje příběh o tom, jak ho navštívila ozbrojená policie (opět v neděli ráno), protože dělá videa na YouTube kritizující masovou migraci.

Manželka a dcera muže, kteří byli oba velice rozrušeni, byli také vyslechnuti policií.

„Byl jsem dotázán, jestli jsem stoupenec Trumpa a také jsem byl dotázán, jestli jsem rasista a mám nějaké přátele z etnických menšin,“ řekl muž, který provozuje kanál YouTube s názvem Cross the Rubicon a dodal, že se ho policie také dotazovala, zda vlastnil zbraně.

Během týdne se policie vrátila k muži do domu – 15 z nich tentokrát – a zavřela celou ulici – aby ho znovu vyslechla pro jeho politické názory.

“Snaží se mě přinutit, abych zavřel ústa a udržel je zavřené,” řekl muž.

Varuje také, že vlády využívají střelbu v mešitě k omezení svobody slova konzervativců.

Člověk si klade otázku, zda policie také navštěvuje muslimy po islámských teroristických útocích. To je dost nepravděpodobné.

Zdroj: Paul Joseph Watson

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (34 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...