5.5.2019
Kategorie: Multikulturní soužití

A je to tady znovu: Na Izrael dopadají opět rakety z Gazy

Sdílejte článek:

MARTIN BRAUN

Jen pár dní po vzpomínce na oběti Holokaustu, několik málo dní před oslavou vzniku židovského státu, stal se o víkendu Izrael opět terčem útoků zdivočelé teroristické bandy jménem Hamas a dalších zločinných spolků.

V tuto chvíli / 06:20 ráno českého času/, se jedná už o téměř 300 raket, které z pásma Gazy dopadly a v tomto okamžiku všechny zprávy na českých serverech, které o události informují stále uvádějí, že na Izraelské straně nejsou zranění, zatímco je mrtvých několik Palestínců.

Není to pravda. Zraněných Izraelců je několik, dokonce i děti, které se zranily když utíkaly do krytu. Nejhůře ale dopadl těžce zraněný 60. letý muž, který podle posledních informací svým těžkým zraněním podlehl.

A zatímco EU údajně oficiálně vydala prohlášení, podle kterého požaduje okamžité zastavení raketových útoků, evropská media se moc nepředhánějí v referování o aktuálním vývoji.

Prakticky jediný aktuální obsáhlejší report pochází z BBC, kde ovšem můžete ZDE číst několikrát uvedenou informaci o počtu zabitých palestínců, nicméně o škodách na straně oběti, tedy Izraele je čtenář informován zběžně. Už tradičně, ovšemže. Zkrátka všechny útoky na Izrael, ať už raketové nebo přímé teroristické vražedné nájezdy krvelačných vražedných zrůd. jsou ve světě přecházeny mlčením. Plným nebo alespoň částečným.

Nová eskalace napětí ovšem přináší zásadní otázku. Jak zareaguje vláda? Do situace se, tradičně už, aktivně zapojil Egypt, který už má tohoto napětí pochopitelně dost a rád by pomohl situaci uklidnit. Je pikantní, že ve chvíli kdy raketové útoky začaly byl na jednání v Egyptě jeden z vůdců Hamasu a snažil se domluvit klid zbraní. Otázka se ale nabízí : Má Izrael vůbec na nějaká jednání přistoupit? Nebylo už dost toho, že z Izraele dělá Hamas a ostatní teroristi bandu pitomců, kteří nakonec vždy řeknou tak jo, přijímáme?

Hamas už nemá Izraeli co nabídnout. Gaza už nemá na cestě k míru co nabídnout. Jedinou cestou jak mír zajistit je plnohodnotná, celoplošná vojenská operace. Neumím si představit žádnou jinou zemi světa, která by dovolila tak benevolentně teroristům ohrožovat zdraví a životy svých obyvatel. Jsem přesvědčen, že nadešel čas, aby Benyamin Netanyahu naplnil naděje, které do něj vložili jeho voliči a znovu, tentokráte razantněji ukázal agresorovi tvrdou pěst. Příležitostné nálety a následný klid zbraní, jak se zdá nefungují.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...