14.4.2019
Kategorie: Historie

Podpořte Romana Ševčíka, oběť české justice, jako John Bok a jeho dcery

Sdílejte článek:

SM

Spolek Šalamoun získává stále masivnější podporu veřejnosti, když vyplouvají na povrch další a další „přehmaty“ české justice a policie. Teď se k zakladateli a předsedovi spolku Johnovi Bokovy přidaly v kauze Romana Ševčíka i jeho dvě slavné dcery, herečky Jenovéfa a Kristýna.

Roman Ševčík je považován za oběť největšího „přehmatu“ české justice za desítky let. Před 30 lety byl odsouzen za dvě vraždy, ač nejsou žádné důkazy a v době činu byl jinde. Přiznání z něj dostala policie bitím.

Spolek Šalamoun se angažuje v případech, kdy je podezření na chybné vyšetřování nebo rozhodování soudní moci. Bok spolek založil v roce roku 1994. Spolek pomohl stovkám nespravedlivě odsouzených, aktuálně se angažuje v kauzách Petra Kramného (údajný vrah matky a dcery v Egyptě), Lukáše Nečesaného (údajné napadení kadeřnice), Radima Žondry (údajné napadení tenistky Kvitové) a mnoha dalších.

Video s podporou Jenovéfy a Kristýny a prosbou o pomoc Romanovi Ševčíkovi:

Dcery Johna Boka vždy plně podporovaly svého otce v jeho aktivitě, nyní však vystoupili veřejně, a to na podporu Romana Ševčíka, který byl nespravedlivě odsouzen na 30 let na dvojnásobnou vraždu.

  • Příběh Romana Ševčíka ZDE

Kristýna Boková (37) je držitelka ceny Slnka v sieti (obdoba Českého lva) a nominantka na Českého lva. V New Yorku studovala tanec. Účinkovala v několika divadlech (HaDivadloBarka), vytvořila několik vlastních představení. Svůj filmový debut zaznamenala ve filmu Horem pádem v roce 2004 a mezi její výrazné role patří například postava učitelky ve filmu Občanský průkaz (2010). V letech 2002–2013byla vdaná za herce Pavla Lišku, se kterým má syna Šimona Samuela (14).

  • Transparentní účet Romana Ševčíka ZDE


Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...