4.4.2019
Kategorie: Politika

Jedni se radují a závidí Slovensku, druzí nikoliv

Sdílejte článek:

DAVID FORBELSKÝ

V posledních dnech veřejným míněním v ČR hýbe volba slovenského prezidenta. Soudě podle volební účasti, to naši novináři a lidé s politikou spojení řeší mnohem více než Slováci sami.

Jedni se radují a závidí Slovensku změnu, kterou nová prezidentka přináší.

Poněkud nelogicky při tom zapomínají na to, že ještě před nedávnem záviděli Slovensku předchozího prezidenta. Dokonce často ti, kteří v EU vidí to nejlepší, co lidstvo vymyslelo hned po vynálezu krájeného chleba, neváhali házet pohrdlivé poznámky po protikandidátovi, protože byl komunista, agent KGB, bolševik a kdo ví co ještě. Jeho zvolení by Slovensko uvrhlo na východ do náruče ruského medvěda a jinak by to byla katastrofa.

Ten samý člověk jim však ale nevadí v jedné z nejvyšších funkcí té dokonalé EU, kde je místopředsedou té nejsilnější instituce, kterou EU má. Ale hledat logiku u aktivistů je jako hledat zlato v tabákovém dýmu vyfukovaném do vody.

Osobně bych prezidentské volby jak u nás, tak na Slovensku (jen mimochodem, také produktem bílého separatismu) parafrázoval slovy kamaráda, který se vrátil z dovolené v Malajsii. V restauraci se tam nenajíš, buď nevíš co to je za jídlo a riskuješ, nebo to naopak víš a proto si to dát nemůžeš.

Takže počkejme, co ono neznámo Slovensku přinese.

A pokud jste naopak zděšení už předem, co z toho bude a vidíte za tím tentokrát ne Putina, ale Sorose, pak znovu upozorním na volební účast. Nemůže za to ani Putin, ani Soros, ale jen a jen voliči, kteří k volbám nejdou. Na Slovensku to letos bylo jedno v prvním kole polovině voličů, ve druhém dokonce dvěma třetinám.

Zkuste se zamyslet, jestli je od účasti ve volbách neodrazujete třeba právě vy, svými konspiračními teoriemi o vlivu obou satanů světové politiky, namísto toho abyste uznali, že na některou věc může mít někdo jiný prostě odlišný názor než vy.

Autor: David Forbelský, forby.cz

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 3,50 out of 5)
Loading...