16.3.2019
Kategorie: Multikulturní soužití

Německo: Sociální demokraté chtějí s pomocí radikálních mešit integrovat navrátilé bojovníky ISIS

Sdílejte článek:

REFORMY.CZ

Poslanec německého Bundestagu za SPD, který byl donedávna zemským ministrem vnitra Berlína, v současnosti zkoumá, jak by šlo vracející se bojovníky ISIS s pomocí radikálních mešit v Berlíně integrovat.

 

 Geisel svůj plán navrhl novinám na 22 policejním konventu. V interview vysvětloval, jak k tomu chce využít tzv. „Legalisty“. „Legalisté“ jsou podle německých bezpečnostních agentur radikální muslimové, kteří chtějí svých cílů dosahovat bez použití násilí. Ke dvěma význačným příkladům takových skupin patří Muslimské bratrstvo a turečtí Milli Görüs.

Žurnalista z populárního BZ Gunnar Shupelius k tomu poznamenává: „Geiselův návrh zní jako by chtěl k hašení požárů využívat žháře.“ Aby se v BZ ujistili, že Geiselovi náhodou špatně nerozumí, tak se na něj obrátili. Jeho kancelář dala jasně najevo, že to je skutečný návrh, který v současnosti zkoumají.

„Dialog s „legalistickými“ muslimskými komunitami, které nepoužívají násilí a odmítají ho, je velice přínosný a mohl by vést k de-radikalizaci.“ Takže takového bojovníka ISIS by se ujali muslimové, kteří sice odporují německému zákonu a chtějí vytvořit Kalifát, ale bez použití násilí.

Karsten Woldeit pro Alternativu pro Německo uvedl: „Ti, kdo usilují o teokracii, nemají v Německu místo.“ Dokonce i spolkový ministr vnitra ze sesterské strany Merkelové CSU Seehofer se na to dívá odlišně: „Džihádisty je možno brát zpět jedině, když zde budou žádáni na základě zatykače.“

Zdroj

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 4,81 out of 5)
Loading...