6.3.2019
Kategorie: Historie

Miliony mrtvých jako ,,přehmaty” a Stalinovi novodobí obhájci

Sdílejte článek:

SM

Ještě dnes po 66 letech po smrti má sovětský diktátor Stalin nekritické obdivovatele.

5. 3. 1953  je dnem, kdy zemřel jeden z nejkrutějších diktátorů Josif Stalin. Ten má bohužel ještě dnes řadu nekritických obdivovatelů, kteří připomínají, že to byl právě Stalin, který udělal ze SSSR velmoc. To je možná pravda, ale bylo to opravdu za strašlivou cenu.

Stalinistické křídlo v KSČM, reprezentované Martou Semelovou či Stanislavem Grospičem, pak razí následující teorii: Stalin utvořil ze zaostalého SSSR skutečnou velmoc, přičemž se při tomto dlouhodobém přerodu staly i některé ,,přehmaty”.

,,Přehmaty” se tak ve značně eufemizované formě rozumí několik desítek milionů mrtvých. Nicméně účel v tomto případě podle komunistů bohužel světí prostředky, a tak se ,,přehmaty” například rozumí velký hladomor na Ukrajině ve 30. letech, jemuž padlo za obět několik milionů lidí, masové čistky či vraždy nepohodlných politických soupeřů, ,,důkladné vyčištění” sovětského důstojnického sboru a další bezprecedentní kroky v duchu hesla účel světí prostředky. Hodnota lidského života jakoby pro stalinisty neexistovala a měla pouze striktně utilitaristickou formu.

Stalinovy zločiny jsou nepopiratelné a těžko zpochybnitelné, což však stalinisté odmítají uznat a místo toho ,,šermují” oblíbenými ,,zločiny kapitalismu”. Stalinisté odmítají nezvat kroky sovětského diktátora zločiny, protože tyto ,,přehmaty” či vedlejší produkty, jak je nazývají, byly zkrátka nutnou součástí velkého přerodu SSSR ve velmoc, což je podle nich hlavně Stalinova zásluha. Proto má ještě dnes sovětský diktátor mnoho nekritických adorantů, kteří vnímají jednoho z nejkrvavějších diktátorů v dějinách jako někoho, kdo přece stojí za velkým dílem velmocenského povznesení SSSR.

Nezapomínejme však ani dnes na to, kolik lidí za toto ,,veledílo” zaplatilo svými životy, protože hodnota lidského života, byť jednoho, je nevyčíslitelná navzdory zvrácenému chápání již zmíněného machiavellistického hesla.

ZDROJ: securitymagazin.cz

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 votes, average: 4,58 out of 5)
Loading...