16.2.2019
Kategorie: Multikulturní soužití

Evropská zbabělost vůči Íránu

Sdílejte článek:

GIULIO MEOTTI

Za vlády umírněného íránského prezidenta Rouhaniho bylo oběšeno 87 žen. Kde je Evropa? Kde jsou feministky?

[ad#textova1]

Před 40 lety se Irán vrhl do barbarství.

Imám Chomejní všechno připravil ve svém domě v Neauphle-le-Château poblíž Paříže, kde setrvával dnem i nocí v přítomnosti novinářů a intelektuálů francouzské levice. Potom nastoupil do letadla a odletěl do Teheránu. Je to 40 let a Evropa se směrem k Íránu nezměnila.

Ayatolláhové právě oběsili homosexuála a nikdo v Evropě neprotestuje. Alireza Naderová, šéfka Nového Íránu (organizace iránských disidentů), z USA řekla: “Mlčení Evropy nad barbarským jednáním Chomejního režimu je ostudné: Evropská unie se patrně stará jen o jadernou dohodu a své obchodní zájmy, jakoby Íránci neměli ani jinou možnost, než žít pod tyranií “. Evropané nevědí, co to znamená bojovat za svobodu.

Pod vedením “umírněného” prezidenta Rouhaniho Íránci pověsili 87. ženu (za jeho vlády proběhlo celkem 3600 poprav). Ženy popravené za to, že se bránily epidemii rodinného násilí legitimizovaného šaríou neboli islámským právem. Mezitím Evropa oslavuje “Světový den hijábu”. Toho hijábu, který si íránské ženy nemohou sundat, aniž by riskovaly zatčení, bití, vězení a mučení.

A evropští feministé mlčí.

Americký velvyslanec v Berlíně Richard Grenell vyzval po posledním oběšení v Teheránu západní země k protestům: “Mnoho našich evropských spojenců má v Teheránu svá zastupitelství. Tento barbarský akt nesmí zůstat bez reakce. Pozvedněte svůj hlas”.

Odpověď přišla brzy. Zatímco islámští fašisté vládnoucí Íránu postavili novou šibenici a íránští generálové jako obvykle hrozí zničením Tel Avivu, jsou evropské země (s Francií a Německem v čele) příliš zaneprázdněny spouštěním nového platebního mechanismu k obchodování s Íránem, který jim umožní obejít americké sankce.

Evropané jsou stále stejní zbabělci.

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: Giulio Meotti

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 votes, average: 4,79 out of 5)
Loading...