22.1.2019
Kategorie: Multikulturní soužití

Šok v Paříži! (Fotoreportáž z cesty české rodiny do Francie)

Sdílejte článek:

REC/EM

Šok v Paříži ! Česká rodina popsala své dojmy z leteckého víkendového zájezdu do Paříže, přiložila fotografie a poslala je známému do zahraničí ve francouzském jazyce. Ten je ve strojovém překladu do angličtiny zveřejnil na internetu. Přečtěte si ve zpětném překladu do češtiny, co o svých zkušenostech Češi napsali jako komentář ke svým přiloženým fotografiím:

[ad#textova1]

Ukazuje se, že moderní město Francie není podobné tomu, na které jsme byli zvyklí a které jsme očekávali. Letěli jsme tam nedávno na víkendový zájezd. Koupili jsme si ho proto, že byl velmi levný a dále proto, že jsme nebyli ve Francii již více než 10 let. Rozhodli jsme se oživit si dojmy, znovu vdechnout francouzskou romantiku. Skutečnost, že cena zájezdu v Air France byla velmi nízká, nás měla varovat, ale rozhodli jsme se zájezd přesto uskutečnit.

Let byl v pořádku. Pak jsme nastoupili do vlaku, který nás dopravil do centra, a tam jsme zažili první šok: nejenže to bylo na severní stanici, která byla plná trosek, ale nebyli tam ani bílí Francouzi!

Pak jsme se spěšně usadili u Sacré Coeur, kde situace, jak se zdá, je ještě horší. Když jsme šli dolů do metra, abychom se dostali k hlavním atrakcím, najednou jsme zjistili, že v dopravním prostředku jsme pouze jen my dva (já a moje žena) bílí. Byl pátek, asi dvě hodiny odpoledne!

V Louvru, který je vždy plný diváků, turistů – nyní opuštěný, je kolem plno ozbrojených hlídek. Tito lidé se na vás dívají s podezřením a neodstraňují prst ze spouště. A to není obyčejná policie, ale skuteční vojáci v plné zbroji!

Jak se ukázalo, Paříž žije v mimořádném stavu už téměř rok. Na ulicích obsazených migranty je plno obchodů, jejichž majitelé jsou uprchlíci. Odkud převážně pocházejí? Podíváte-li se se na jejich ženy, jsou většinou pokryté od hlavy až k patě, tedy muslimské.

Pamětihodnosti kolem Eiffelovy věže jsou plné arabských hráčů, žebráků z celého světa a kapesních zlodějů. Byl to děsivý zážitek. Dokážu si představit, co se děje v Marseille a Calais, kde migranti již de facto stanovují vlastní pravidla. Ve Francii je občanská válka ve varu, to říkám. Proto doporučuji nechodit tam.

Sbohem milovaná Francie! Panebože, nedopusť mít něco takového v České republice!

01 02 03 04 05 06

[ad#pp-clanek-ctverec]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (37 votes, average: 4,78 out of 5)
Loading...