2.6.2014
Kategorie: Ekonomika

Tripartita schválila minimální zisk pro podnikatele!

Sdílejte článek:

KAREL KŘÍŽ 03|06|2014

Toho dne se ministryně práce a sociálních věcí špatně vyspala. Čekalo jí jednání Tripartity a ona měla té noci zlý sen. Na jednání se dostavilo mimo ní, vrchních odborářů a dotačně závislých zástupců zaměstnavatelů i několik opravdových podnikatelů a živnostníků.

 

[ad#hornisiroka]

 

Místo o tom jak se naši zaměstnanci pod ochranou Zákoníku práce konečně dočkali zvýšení minimální mzdy, jak státní zaměstnanci dostanou přidáno minimálně 3,5% ke svým základním platům, odboráři různé úlevy či benefity a dokonce i nezaměstnaní, že se mohou těšit na zvýšení různých sociálních dávek a příspěvků a jak Tripartita složená z moudrých hlav našich předních odborníků rozhýbává spotřebu, potažmo skomírající ekonomiku, chtěli ty podivné osoby vědět kdo to zaplatí a z čeho?

 

Ministryně jim v duchu nejlepších tradic sociálně demokratické politiky nemohla okamžitě do očí kontrovat, že samozřejmě paraziti, kterých je pořád hodně, ale musela vyslechnout jejich litánie, že při 9000,- Kč minimální mzdy budou muset propouštět, že Zákoník práce a celkové zdanění práce jde proti jakékoliv rozumné politice zaměstnávání, a že snad dokonce brzy nebude dostatek firem a živností, které by vůbec někoho zaměstnávaly a odváděly vůbec nějaké daně.

 

Všichni pečlivě vybraní odborníci tripartitního sedánku na sebe poděšeně hleděli. Došlo jim, že když nebude koho obírat,tak nebude co přerozdělovat, koho dotovat, čím investičně pobízet. Dokonce nebude ani z čeho vyplácet dávky, odborářské příspěvky a zvyšovat mzdy v erárním sektoru. Ani nebude komu nařizovat kolik, kam a kdy mají co platit! Hrůzná představa, že došly zdroje, že došly cizí peníze na konání sociálního dobra!

 

Toho bohdá nebude! Každý správný socialistický ekonomický odborník má řešení v každé situaci. Vrchní odborář navrhoval živnostníkům jako kompenzaci volné jízdenky na 1 000 km u ČD, 30 stravenek měsíčně, vánoční kolekci a majitelům firem příspěvek na oslavu MDŽ. Zástupci zaměstnavatelů položili na stůl studii „Jak zaplatit daně, odvody, poplatky i minimální mzdu všem nepotřebným zaměstnancům a nechcípnout hlady“ a požádali o grant na jeji zavedení do praxe mezi firmy a živnostníky ve výši 500 000 000,- Kč.

 

 

Ministryně však ve svém živém snu zapomněla na boj za práva sociálně slabých, vyloučených i nezaměstnaných a zamyslela se nad realitou. Řešení je přeci tak socialisticky jednoduché:

 

Zavedeme všem živnostníkům a firmám minimální zisk, garantovaný fungujícím státem. Každý měsíc dostane každý podnikatel 9 000,- Kč ze státního rozpočtu!

 

K tomu příspěvek na dovolenou, příspěvek na zpracování účetnictví, dotaci na nové výrobní prostředky, dávku na jednání s úřady a dávku antidepresiv.

 

Zavedeme podnikatelskou definitivu dle služebního zákona, nikdo nebude moci zkrachovat a po ukončení činnosti dostane měsíčně do konce života opět 9 000,- jako rentu, ovšem první tři měsíce ještě navíc 27 000,- Kč ukončovacího odstupného.

 

Samozřejmostí bude podnikatelská nafta za 15,-/litr, ošatné 3 000,-/měsíčně, parkování všude bez odtahu při plnění podnikatelských povinností, náhrady na sekretářku a nájemné.

 

Služební cesty do zahraničí budou propláceny zvláštním operačním programem „Spokojený podnikatel“.

 

V době nemoci majitele firmy se na jeho plat budou skládat všichni zaměstnanci, kteří také budou ručit veškerým svým osobním majetkem za případný stav druhotné platební neschopnosti a nesolventnosti zaměstnavatele.

 

Amen!

 

[ad#velkadolni]

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...