22.5.2014
Kategorie: Ekonomika

Auta se vyrábějí, ale neprodávají (2.) aneb jak dobroserové chtějí omladit vozový park

Sdílejte článek:

OD: IVO CILICH 22|05|2014

Tak nám prý ministerstvo průmyslu chce násilně omladit vozový park v ČR, aby oživili odbyt automobilek. Už na to i sestavili špeciální kómis, která na to chce jít pomocí dalšího zdanění starších aut a dotacemi na nákup nového auta.

 

[ad#hornisiroka]

 

Nestačí, že nyní automobilky vyrábějí auta tak, aby vydržely jen omezenou dobu a výrobce měl zajištěný odbyt i v budoucnu. Pravdou je, že to nedělají jen automobilky, ale platí to i pro třeba domácí elektroniku od televizí, přes lednice až po pračky.

 

Osobně mám benzínový Seat Alhambra (mám velkou rodinu a tak potřebuji velké auto) z roku 1996 a protože to auto ve vlastním zájmu nechávám udržovat ve velice dobrém stavu, nemám s ním žádné problémy a i na STK mne chválí jak dobře je to auto udržované. Jako druhé auto v rodině má manželka maličký Mercedes A-Class z roku 1998 a to je na tom velice podobně.

 

 

Vážená slavná komise, kdyby mi stát nebral ve formě všemožných daní, daní z daní a poplatků až 70% mých příjmů, tak bych nejspíš měl peníze i na to novější auto. Ovšem pokud mi naopak seberete ještě další peníze ve formě silniční daně (nebo jak to nakonec nazvete), tak se na lepší auto už nezmůžu asi nikdy.

 

To vám nestačí, že jsem za ta auta již musel zaplatit ekologickou daň? To vám nestačí nehorázná spotřební daň (která je navíc ještě jednou zdaněna i DPH) z benzínu? No evidentně nestačí, to by bylo, abyste ten socialismus za peníze občanů přecejen nakonec nějak nevybudovali, že?

 

Související článek:  Auta se vyrábějí, ale neprodávají! Proč?

 

ZDROJ: Ivo Cilich

 

[ad#velkadolni]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...