31.7.2018
Kategorie: Politika

David Rath do Senátu?

Sdílejte článek:

TOMÁŠ PÍCL

Je asi neoddiskutovatelným faktem, že mnozí z nás by při pohledu na nejednoho poslance či senátora pocítili větší uspokojení, kdyby ho spatřili chodit v pruhovaném mundúru po vězeňském dvoře nežli sedět v lavici zákonodárce.

[ad#textova1]

Nyní tady máme kandidáta, který může uspokojit jak milovníky ctihodných uhlazených zákonodárců, tak milovníky představy, že politici patří za mříže. David Rath má v uspokojování nejnižších pudů nevděčného voliče vůbec nejzářivější praxi ze všech politiků, neboť on jediný dokázal poskytnout veřejnosti zážitek z nejlákavějších, že by si nejeden poslanec zasloužil nafackovat.

Ale podívejme se na šance Davida Ratha na zvolení. Značné procento Čechů tvoří recesisté, kteří se už teď baví představou, kterak pan doktor vstupuje vítězoslavně do senátu v pruhovaném saku hýčkajíc si v podpaží krabici s kvalitním vínem. Značné procento Čechů je tak naštvaných na celou politickou scénu, že může Davida Ratha volit prostě jenom proto, aby do toho ostatním politikům, jak se lidově říká, hodili vidle (a nemusí jít jen o venkovského voliče, jak by napovídala ona metafora). Ostatně, tomuto jevu vděčí za své volební výsledky prezident Zeman i premiér Bureš. Jejich nejvýraznější kritici jsou totiž u veřejnosti oblíbení natolik, že se nejeden volič tetelil blahem při představě, jak se na výsledek voleb bude tvářit takový syn Rudolfa Hrušínského, syn Radoslava Brzobohatého, syn Petra Novotného, Tomáš Klus a další. Pokud se k Rathově kandidatuře budou hojně vyjadřovat např. Miroslav Kalousek, Mirka Němcová, Petr Gazdík či lidovci, pak šance na druhé kolo vzrostou natolik, že se stanou téměř jistotou.

Představa, kterak druhdy zavřený padouch vylézá na stará kolena z nápravného zařízení a osvícen polepšující aurou vchází do veřejného prostoru tvořit všeobjímající dobro, je neobyčejně atraktivní. Jen mi ale pořád ne a ne naskočit v hlavě ta představa, kterak se David Rath ve vazební cele kaje a kaje, až se to dobro na to nevydrží dívat a vstoupí do něho, aby jeho prostřednictvím sloužilo blahobytu nás všech…

[ad#pp-clanek-ctverec]

Volili byste Davida Rátha do Senátu?

View Results

Nahrávání ... Nahrávání ...

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 4,11 out of 5)
Loading...